CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın da katıldığı etkinlikte konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bergama Şube Başkanı Aytaç Ural; “Yüzyıllar boyunca dostça ve kardeşçe yaşama kültürünü başarabilmiş ve yaşatmış olduğumuz ilçemizde ihtiyaçlarımızdan birini daha tamamlıyoruz. Yaz aylarında Bergamamıza yakışır bir Cemevi’ne kavuşacağız. Burası Bergama’da ki o dostluğu, sevgiyi, kardeşliği daha da pekiştirecek. Bizim inancımızın temelinde dostluk, kardeşlik, sevgi ve barış var. Ben bize verdiği destek nedeniyle başta Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

"BİZİ AYRIŞTIRMALARINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “Dernek başkanımızın dediği gibi bizim hayata bakışımızın temelinde her zaman dostluk, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü olmuştur. Düşlerimizi her zaman tüm insanların mutlu olduğu bir dünya üzerine kurduk. Ancak kendinden olmayanı tanımamaya, itmeye ve kutuplaştırmaya yönelik söylemlerle bizi ayrıştırmaya çalışan zihniyetler var. Bunu siyasetle, etnik ayrımcılık üzerinden veya mezhepler üzerinden yapıyorlar. Bizler bu ayrıştırma çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Hiçbir zaman birbirimize, inançlarımıza, kültürümüze olan saygımızı yitirmeyeceğiz” dedi.

İSLAMSARAY MAHALLESİ CEMEVİ

Bodrum ve zemin kat yaklaşık 65 metrekare kullanım alanına sahip olan Cemevi’nin bodrum katında mutfak, yemekhane, tuvalet ve gasilhane mevcut olup, zemin kat 200 metrekare çok amaçlı salon, 2 adet derslik ve bir ofisten oluşmaktadır

Editör: Haber Merkezi