Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu 4 çevre davasından çekilmesiyle ilgili; “Çevreye zararı yok, Bergama’ya değer katıyor” ifadesini kullandı. Koştu’nun bu sözlerine Kozaklı vatandaşlar ve çevreciler anında tepki gösterdi. Bergama Demokrasi Platformu ve bileşenleri konuyla ilgili Bergama Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi.  Basın açıklamasında “Kozak’ta altın’a hayır”, “İşten atmalar sosyal cinayettir” yazılı pankart ile “Toprağımız altından daha değerlidir”, “Havama, suyuma, toprağıma dokunma” ve “Gönül belediyeciliği = sürgün, mobbing, işten atılma” dövizleri açıldı. Belediyenin önüne üzerinde “Kozak Yaylası” yazılı siyah çelenk bırakıldı.

-KAYYUMUN BELEDİYE BAŞKANI

Bergama Demokrasi Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında; “Belediye başkanı seçildiği yerde halkının yaşam kalitesini yükseltmek, doğasını ve sağlıklı bir çevrede yaşamasını korumakla yükümlüdür. Mahkemeye sunulan raporda, maden faaliyetinin geriye dönülemez ve telafisi olmayan tahribatlara neden olacağı ortaya konulduğu halde, ne yazık ki mevcut belediye başkanı halkının sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunmamış, kayyım yönetiminin çıkarları ve birilerinin zenginleşmesi uğruna talanın önünü açacak bir karara imza atmıştır. Kısacası belediye başkanı bu kararla halkın değil, kayyumun belediye başkanı olmuştur” denildi.

'BERGAMA'NIN GELECEĞİNİ KARARTMAYIN'

Açıklamada ayrıca; “Buradan belediye başkanına soruyoruz; davasından çekildiğiniz Kozak Kapukaya maden sahası Kibele Kutsal Alanına çok yakındır. Patlamalarla zarar görmesi halinde Bergama UNESCO Kültür Mirası listesinden çıkarılmayla karşı karşıya kalabilir. Bergama’nın UNESCO Kültür Mirası listesine girmesiyle turizm gelirlerinden beklentisinin arttığı bir dönemde altın madenine destek vererek bu kentin geleceğini karartmayın. Yaptığınız her türlü hukuksuzluktan vazgeçin. Bergama’nın size ve anlayışınıza oy vermeyen diğer yarısına rağmen Bergama’yı yönetemezsiniz. Bergama’nın suyuna, yeşiline, Kozak Yaylasına sahip çıkın” denildi.

'ÇALIŞANLARA MOBBİNG UYGULAMAKTAN VAZGEÇİN'

Yapılan basın açıklamasında belediye çalışanlarına yönelik yapılan mobbing ve işten çıkarmalarda gündeme geldi. Açıklamada; “Mart 2019 yerel seçimlerinden bu yana AKP eline geçen Bergama Belediyesi yönetimi attığı her adımda Bergama halkının değil kendi siyasal anlayışının dayatmalarını gündemde tutuyor. Daha göreve gelir gelmez Bergama halkının yıllardır sorunsuz bir şekilde ailesiyle piknik yaptığı Ilıca tesislerine müdahale ederek toplumun yaşam tarzına açıktan yön verilmeye çalışılmıştır. Belediye insan kaynakları müdürü tarafından bünyesinde çalışan işçilere baskı yaparak, mobbing uygulayarak sendika değiştirmeye zorlanmıştır. Kütüphane sorumlusu olarak çalışan Tüm Bel Sen üyesi Aydın İleri önce kütüphaneden alınıp belediye zemin katına sürülmüş, mobbing uygulanmış, tartaklama girişiminde bulunulmuş en son olarak bu hafta itibarıyla da hiçbir gerekçe gösterilmeden sözleşmesinin feshedildiği tebliğ edilmiştir. Bu hafta içinde ayrıca belediye bünyesinde görev yapan Tüm Bel Sen üyeleri iki avukat arkadaşımıza hiçbir gerekçe gösterilmeden sözleşmelerinin feshedildiği kendilerine tebliğ edilmiştir. Bergama Belediyesi’nin bu hukuksuz ve tamamen siyasal olan bu tutumunu kabul etmiyoruz. Yasal mevzuat gereği üyelerimizin işlerine iadeleri için her türlü yargı yoluna başvuracağımızı ve mücadeleden kaçmayacağımızı buradan haykırıyoruz” cümlelerine yer verildi.

KİMLER KATILDI?

Bergama Demokrasi Platformu tarafından yapılan basın açıklamasına Bergama Çevre Platformu ve Eğitim-Sen üyelerinin yanı sıra CHP İl Başkan Yardımcısı Mert Can Malkoç, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, CHP Meclis Üyeleri Ali Bor, Reyhan Üçüncü, Emel Ürper, Hasan Yaşar, Özkan Türkdoğan, Hüseyin Coşkun, Ekrem Toprak, İbrahim Turan, Emre Yalçın, Ali Kural, İyi Parti Meclis Üyesi Olgu Altuğ Kemaller,  CHP İlçe Başkan adayı Akın Yasa, Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel, Eğitim-Sen’i temsilen Pınar Atalar, Veli-Der Bergama Şube temsilcisi Fikret Ali Parlas, DİSK 4 nolu Başkanı Aydın Tekin, Tüm-Bel-Sen 2 nolu Şube Başkanı Mustafa Aygün, Tüm-Bel-Sen Bergama temsilcisi Bülent Türkmen, SES temsilcisi Metin Bali, BES temsilcisi Umut Aslan, DİSK Genel-İş Şubesi İş Yeri Temsilcisi Şahin Çarpıkoğlu ve vatandaşlar katıldı.

AJANS BAKIRÇAY

Editör: Haber Merkezi