19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Bergama’nın AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu'nun katılmadığı töreni haber yapan Bergama Belediyesi, sosyal medyadan yayınladığı fotoğraflarda törene katılan CHP ve İYİ Partili yöneticilere yer vermedi.

Bergama Belediyesi yayınladığı haber metninde CHP ve İYİ Partilileri de yok saydı.Duruma törene katılan İYİ Parti Meclis Üyesi Olgu Altuğ sert tepki gösterdi.

CHP VE İYİ PARTİLİLERİ YOK SAYDILAR

Bergama Belediyesi Basın Bürosu tarafından servis edilen haberde; “Törene Belediye Başkan Yardımcıları Aşkın Uyar, Cüneyt Umutlu, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin, İlçe Spor Müdürü Sülbiye Demiralay Aksoy ve geleceğimizin teminatı gençler katılım sağladı” denildi.

SİZLERİ KINIYORUM!!!!

Yaşanan durumu sert sözlerle kınayan İYİ Parti Meclis Üyesi Av.Olgu Altuğ sosyal medya hesabında; “Bir ilçenin Belediye Başkanı ve Kaymakamı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına katılmayacak ve Belediye Sosyal Medya hesapları üzerinden Belediye Basın Bürosu geçtiği haberde törene katılan İYİ Parti İlçe Başkanlığı'nı, CHP İlçe Başkanlığı'nı ve törene katılan tek meclis üyesi olarak şahsımı yok kabul edecek öyle mi?” ifadelerini kullandı.

KÖTÜ NİYETLİ BİR PAYLAŞIM

Av.Olgu Altuğ ayrıca; “Yaptığınız taraflı ve kötü niyetli bir paylaşımdır. Bu şehrin Belediye Başkanı milli bir bayrama katılmayı bir yardım kolisi taşımak kadar önemli görmezken bizler büyük bir gururla oradaydık” dedi.

Konuyu ilk meclis toplantısında gündeme getireceğini söyleyen Altuğ; “Bergama Belediyesi Basın Bürosu bir kamu hizmeti yürütmektedir. Görevini bu ciddiyetle yerine getirmek zorundadır. Yapılacak olan ilk meclis toplantısında bu konunun gündeme alınması da talep edilecektir” dedi.

BELEDİYE SAYFASINA TEPKİ YAĞDI

Yayınlanan haberle ilgili Bergama Belediyesi'nin sosyal medya hesabına da tepki yağdı. Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun törenlere katılmaması ise eleştirilere neden oldu.(AjansBakırçay)

Editör: Haber Merkezi