Gizem TABAN/İZ GAZETE- Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün ‘azmettirme ve kasten yaralama’ suçundan yargılandığı davanın karar duruşması sona erdi. Hakim, Gürbüz'ün beraatine karar verdi. Başkan Gürbüz, duruşmanın ardından adliye binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘ÜZERİMİZDEN YÜK KALKTI’

Yaşanan süreci değerlendiren Başkan Gürbüz, Uzun sürdü ama sonu iyi bitti. En başından beri böyle bir şey yapmadığımızı, yaptırmadığımızı söylüyorduk. Ne bizim kimyamıza ne bizim duruşumuza uymayan bir şeydi. Ama tabi çok şükür… Adalete hep güveniyorduk. Adaletin verdiği karardan çok mutluyuz. Belediye başkanı olmanın, bir yerlerde bulunmanın belli başlı sorumlulukları var.  Biz Foça’ya hizmet etmeye devam edeceğiz, daha fazla hizmet edeceğiz. Herkesin gönlüne sağlık… Buraya kadar gelen bütün arkadaşlarımın emeklerine sağlık. En başta kıymetli avukatım Soner Bey’in emeklerine sağlık, daha sonra da 3 yıldır kahır çeken eşim, ailem, çocuklarım… Çok şükür üzerimizden büyük bir yük kalktı. İftira atmak çok kolay… Vicdanı merhametli adamlara iftira atmak kolay değil… Bu da bugün adalet yönünde gerçekleştirildi” açıklamalarında bulundu.

‘HEP DİK DURMAK ZORUNDAYIM’

Karar açıklandığında gözlerinin dolduğunun hatırlatılması üzerine ise Başkan Gürbüz, “Gözlerim eşime baktığımda doldu. Ben karardan zaten emindim. Çünkü ben bir şey yapmadım” dedi. Gürbüz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: Evde kapanı kapattıktan sonra yaşadığınız şeyler aile içindeki şeylerdir. Bir yandan koskoca bir belediye, senden emek bekleyen vatandaş var. Ne diyeceksin? Benim mahkemem var, canım sıkkın mı diyeceksin? Hep gülmek, hep dik durmak zorundasın. Bunu da paylaşacağın, evde eşin var.  Ben bir üzülüyorsam eşim, ailem ve sevdiklerim bin üzüldüler. Ben biliyordum ama belki onlar panik yapabilirdi.”

‘AYNISINI YAŞAMALARINI İSTİYORUM’

‘Bu süreçte karşı bir hamleniz olacak mı?’ sorusuna da yanıt veren Başkan Gürbüz, “Hukuk önünde maddi manevi, olabildiğince hepsinin karşılığında dava açacağız. Çünkü yapanın yanına kâr kalmamalı. Biz çok çile çektik, çok üzüldük. Benim bebeklerim 3 aylıktı bu mahkeme başladığında, şu an 3 sene 3 aylıklar… Ben bana yaşatılanın aynısını onların yaşamalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi