ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE Banu Özdemir, 7 ay önce İzmir'deki camilerde Çav  Bella çalınması sonrasında sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan 9 gün tutuklu yargılanmıştı. Özdemir, 10 Aralık günü bu suçlamadan beraat etti. Soruşturmanın başından itibaren Özdemir’e sosyal medya üzerinden hakaret edilip iftira atıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ, yapılan hakaret ve iftiralarla ilgili yasal sürecin başladığını sosyal medya üzerinden duyurdu. Daha sonrasında gazetemize açıklama yapan Karadağ, “Biz hepsinin hak ettiği cezayı almasını düşünüyoruz ki, insanlara çok kolay bir şekilde hakaret edemesinler, iftira atamasınlar” dedi.

“ALINACAK TAZMİNATLAR HAYIR KURUMLARINA BAĞIŞLANACAK”

Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ, suçlamaları yapan kişilerin hak ettiği cezayı almaları için mücadele edeceklerini belirterek şu şekilde açıklamalarda bulundu:

 “İzmir’ de yedi ay kadar önce farklı camilerde Çav Bella isimli parça çalındığı için gündem oluştu. Banu Özdemir, bunları kim yaptırdı diye sorduğu ve diyaneti de açıklamaya davet ettiği için bir kısım trol hesaplar tarafından hedef gösterildi. Hedef sonucunda da tutuklandı. Bu aşama başladığında, birçok insan Banu Özdemir ile ilgili hakaret, küfür, tehdit mesajları atmaya başladılar. Sanki camilerdeki Çav Bella müziğini  Banu Özdemir çaldırmış gibi iftiralar attılar.  Biz bu iftiralar ve küfürlerle ilgili tespit edebildiğimiz Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.  Yaklaşık 50-60 kişi ile ilgili.  Bu soruşturmalar  devam ediyor.  Bir kısmı hakkında davalar açıldı. Serdar isimli kişinin duruşması 4 Mart’ta görülecek. Diğerleri ile ilgli davlar açılmaya, duruşmalar görülmeye devam edilecek. Biz hepsinin hak ettiği cezayı almasını düşünüyoruz ki, insanlara çok kolay bir şekilde hakaret edemesinler, iftira atamasınlar. Bu suçlardan sonra bu kişiler ceza alırlarsa tazminat davası açılacak. Alınacak tazminatlar da  hayır kurumlarına bağışlanacak.”

Editör: Haber Merkezi