İZ GAZETE-  Mehmet Kuzu'nun sunumuyla 'Kolektif Girişimler' programının konuğu Hürriyet Ege Ekonomi Editörü Mete Omur, soruları cevapladı.

Hürriyet Ege Ekonomi Editörü Mete Tamer Omur, gazeteciliğe başlama sürecinin nasıl geliştiğini anlattı ve daha sonra girişimcilik alanına yönelmesine değindi. Omur, muhabirken girişimcilerle haberler yaparken girişimciliğin kafasına girdiğini söyledi. Daha sonra KOSGEB ile çeşitli hikayelere tanık olduğunu kaydetti. Omur, “Ben girişimcilere olumsuzlukları da anlatmalarını söyledim ve pes etmeyip tekrar ayağa kalkan mücadeleleri yazdım. Girişimcilik hikayelerini yazma heyecanım hep devam ediyor. Benim yazılarımda hep bir öykü var bir zaman tüneline sokuyoruz insanları. Bizim insanlarımız da öyküyü seviyor. Bugüne kadar hep olumlu geri dönüşler aldım” ifadelerini kullandı ve ilham veren girişimci hikayelerini anlattı. Omur ayrıca kollektif girişimlere ve girişimcilere de değindi.

Hem geleneksel hem de dijital gazeteciliğin içinde olduğunu ama geleneksel yanının ağır bastığını kaydeden Omur, yazıyla tarihe tanıklık etmenin önemini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi