İz Gazete - Ankara'da bugün yapılması gereken Belediye İş Sendikası Başkanlar Kurulu öncesi, İzmir 1 ve 6 No’lu Şube yöneticileri ağırlıkta olmak üzere bir grup sendikacı Genel Başkan Nihat Yurdakul ve korumalarının saldırısına uğradı. 

Saldırıya uğrayan kişiler arasında İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Zeynel Ersoy, İzmir 6 Nolu Şube Başkanı Buket Mertoğlu, Başkan Yardımcısı Necdet Deligöz ve Şube Mali Sekreteri Azmi Gül, İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er ile Giresun Şube Bakanı Erdem Mert de bulunuyor.

Belediye-İş İzmir 6 No’lu Şube Mali Sekreteri Azmi Gül aldığı darplar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 

'SENDİKAYI PEŞKEŞ ÇEKTİRTMEYECEĞİZ'

Saldırıya uğrayanlardan İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er, gazetemize açıklamalarda bulundu. Bazı sendika çalışanları, genel merkez yönetimi ve bir kaç şube başkanının kendilerine saldırıda bulunduğunu ifade eden Er, "Elimizde Genel Başkan’la ilgili bazı evraklar vardı. Genel Başkana onları gösterecektik. O yüzden saldırıya uğradık" diye konuştu. 

"Başkanlar Kurulu'na gelmeden önce, Belediye İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul'u oğlu ve gelinine sendikayı peşkeş çektiği konusunda eleştirdik" diyen Er, "Elimizde belgeleri de olan bu konuların araştırılması ve soruşturulmasını istediğimiz bir komisyon kurulması talebinde bulunduk. Bu yüzden de bugün saldırıya uğradık. Üyelerimizin menfaatini koruduğumuz için saldırıldık. Mücadeleye devam edeceğiz, şirket haline getirilen sendikayı peşkeş çektirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'BAŞKANLARIMIZIN ARKASINDAYIZ'

DERİTEKS İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, konuyla ilgili "Bugün Ankara'da yapılması gereken Belediye iş sendikası Başkanlar kurulu öncesi yaklaşık 20 eli Demir Çubuklu kişiler İzmir 1nolu şube Başkan'ı Zeynel Ersoy , İzmir 6 nolu şube Başkan'ı Buket Mertoğlu ,İzmir çevre şube Başkan'ı Salih Er ve Giresun Şube Bakanı Erdem Mert  e saldırmışlar ve darp etmişlerdir.mafya sendikacılığı yapan Belediye İş Sendikası Genel Merkez Yönetimini esefle kınıyorum.İzmir şube Başkan'larının sonuna kadar arkasındayız" açıklamasında bulundu.

Teksif İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy da, "İşçinin iradesine ve şube yönetiçilerine yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Belediye iş üyeleri ve İzmir şube başkanları yalnız değildir" dedi.

Editör: Haber Merkezi