30 Haziran Cuma günü aksam saat 20.50 civarında Dikili Belediyesi Mali Mali Hizmet Müdürlüğü'nün camını levye ile kırarak belediye binasına giren, masa ve dolap içerisinde dakikalarca evrak kurcalayarak belediye binasından 1 dizüstü bilgisayar, bir laptop ve birimlerden aldıkları evrakları çalan iki zanlı ile araç içerisinde gözcülük ettiği değerlendiren bir zanlı güvenlik kamerası tarafından görüntülenen eşkallerinden ve aracın bozuk sağ park lambasından yola çıkan Dikili İlçe Asayiş Büro Ekipleri tarafından yakalandı. Ekiplerin başarılı çalışması Dikili’nin huzur kenti olmasında polisin rolünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı.

Bozuk Sağ Park Lambası Hırsızları Kıskıvrak Yakalattı

Edinilen bilgiye göre, Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Dikili ilçesinde 2 kişinin Dikili Belediyesi hizmet binasından 1 dizüstü bilgisayar, bir laptop ve evrakların çalındığı yönünde şikayetinde bulunması üzerine harekete geçti. Ekipler, hırsızlık olayının yaşandığı belediye hizmet binasına ihbar üzerine sabah saat 09.00’da giderek güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin belediyenin güvenlik kameralarında yaptığı incelemede hırsızların eşkâli ile kullandıkları aracın sağ park lambasının bozuk olduğunu belirledi. Bölgedeki ve İzmir-Çanakkale karayolundaki tüm güvenlik kameraları ile MOBESE kayıtlarını inceleyen ekipler sağ park lambası bozuk olan tüm araçları karşılaştırmalı inceleme aldı.

Dikili Polisi Hırsızları Aynı Gün Yakaladı

karşılaştırmalı inceleme sonucunda saat 16.00'da hırsızlık olayında kullanılan aracın plakasına ve İstanbul’dan kiraladığı bilgisine ulaşan ekipler, hırsızlık olayını gerçekleştiren zanlıların çok sayıda suçtan sabıkalı 45 yaşındaki Ü.B ve 35 yaşındaki İ.A’nın olduğunu ve 32 yaşındaki E.H’nin de araç içerisinde gözcülük yaparak suça iştirak yaptığını belirledi. Zanlıların netleşmesinin ardından Avcılar İlçe Asayiş Büro Ekipleri ile irtibata geçen Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri olayın zanlıların yaklaşık 1,5 saat sonra yani 17.30'da gözaltına alınmasını sağladı. Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlılardan ikisi sorgularında suçlamaları kabul etmezken, biri hırsızlık olayını kabul ederek, belediye içerisinden 1 dizüstü bilgisayar, bir laptop ile evrak çaldıklarını ve çaldıkları evrakları hırsızlık olayı sonrasında gittikleri, daha önceden hiç bilmediği bir yere attıklarını itiraf etti.

Savcılığa Sevk Edildi

Güvenlik kamerası görüntülerinde de zanlıların 1 dizüstü bilgisayar, bir laptop ile evrak çalındıkları anlar saniye saniye soruşturma dosyasında yer aldı. Hırsızlık yapan iki zanlıdan birinin hırsızlık esnasında 30 saniye telefonla biri ile görüşme yaptığı görüldü. Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri zanlı İ.A’nın yaptığı telefon görüşmesi üzerine de yoğunlaştı. Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi