İZ GAZETE-  Ramazan Bayramı öncesi Belediye Başkanları, belediye personelleri ve vatandaşlarla bayramlaştı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü Ramazan Bayramı öncesinde tüm belediye personeliyle bayramlaştı. Gümrükçü hem personeli daha yakından tanımak hem de bayramlaşmak için tüm idari ve şantiye birimlerini, belediye kafeteryalarını ve spor salonlarını gezdi. Bayramlaşmada Gümrükçü’ye Başkan Yardımcıları Ali Rıza Koçer, Tülin Koç ve Barbaros Kiriş de eşlik etti.

Bayram ziyareti sırasında personelle ayaküstü sohbetler de gerçekleştiren Gümrükçü daha sonra belediye şantiyesinde vardiya değişimi sırasında bir araya geldiği işçilere hem başarı diledi hem de işçilerin bayramlarını kutladı. İşçilere çalışmalarındaki özveri için teşekkür eden Gümrükçü, “Biz işçilerimizle birlikte Çiğlimizde çok güzel hizmetler üreteceğiz. Olası sorunlarınızı en kısa sürede çözüp, Çiğli için birlikte çalışacağız. Bu vesileyle tüm işçi arkadaşlarımın bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Dayanışma, kaynaşma ve birlik günleri olan bayramları hep birlikte kutlamanın ayrı bir coşkusu olduğunu belirten Gümrükçü, “Belediyede ilk bayramlaşmamız. Birimleri gezdik ve çalışanlarımızın bayramlarını kutladık. Tüm Çiğli’nin huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmesini diliyorum” diye konuştu.

SANDAL, BELEDİYE ÇALIŞANLARIYLA BAYRAMLAŞTI

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende çalışanlarla bir araya gelerek, bayramlarını kutladı. "Benim dünya malında veya mevkide gözüm yok. İzmir Türkiye’nin incisi, Bayraklı da İzmir’in incisi. Bu kentin hak ettiği değeri el birliği ile bu kente kazandırabiliriz" diyen Başkan Sandal, tasarruf tedbirlerinin görev süresi boyunca devam edeceğini belirterek, "Amacımız doğru hizmet, doğru tasarruf" diye konuştu.

‘SÖYLENTİLERİN HİÇBİR ASLI ASTARI YOK’

2 aylık görev süresi içindeki söylentilerin aslının olmadığının ortaya çıktığını vurgulayan Serdar Sandal, "Bizim asıl duruşumuz yaptıklarımız, işe sahip çıkışımız. Kimden yana durduğumuzun bugün Bayraklı’nın tamamı tarafından bilinmiş olması bizi son derece mutlu ediyor. Bunu sayenizde gerçekleştiriyoruz. Birçok şey söylediler: İlk ay maaşınızı alamayacağınızı söylediler... İlk ay maaşını alamayan, ikinci ay alamayan, bayram ikramiyesini alamayan arkadaşım var mı? Yok! Demek ki bunların hiç aslı astarı yok. Hani geldiğimizde işçileri işten çıkaracaktık? Hani insanların ekmekleriyle oynayacaktık? Bunların da hiçbirinin aslı ve astarının olmadığı ortaya çıktı. Bizim birinci sorumluluğumuz, Bayraklı halkına. İkinci sorumluluğumuz da emekçi kardeşlerimize. Bunun için çalışan arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını zamanında vermek bizim en asli görevlerimizden biri. Bunun için yapacağımız şey tasarruf tedbirlerini sonuna kadar uygulamak. Bu tedbirlerden görev süremiz boyunca taviz vermeyeceğiz” dedi.

Sandal ayrıca, “ Amacımız doğru hizmet, doğru tasarruf. Sonra da belediyemizin gelir kaynaklarını artırmak. Bir diğer önemli nokta da iş barışını sağlayabilmek. İş barışını sağlayamadığınız zaman hiçbir işi becerebilme gücünüz olmaz. Hiçbir arkadaşımı sürgüne göndermedim, hiçbir arkadaşımın yerini gereksiz yere değiştirmedim. Ben bilgisayar mühendisi makbuz kesiyorsa, arkeolog veteriner işlerinde çalışıyorsa ona müdahale ettim. Ben temizlik işlerinde, fen işlerinde mimarımız, mühendislerimiz varken yetkinin teknikerlere verilmesine karşı çıktım" diye konuştu.

GAZİEMİR BELEDİYESİ’NDE BAYRAMLAŞMA

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ramazan Bayramı öncesi son mesai günü belediye personeliyle bir araya geldi. Gaziemir Belediyesi fuaye alanında düzenlenen bayramlaşmaya belediyenin tüm çalışanları, birim müdürleri, başkan yardımcıları, Belediye İş 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan ve Tüm Yerel Sen İzmir 2 Nolu Şube temsilcisi Nazmiye Uysal katıldı. Belediye personeliyle tek tek bayramlaşan Belediye Başkanı Halil Arda, “Birlikte kutladığımız ilk bayram. Bu yüzden çok heyecanlıyım. Bu bayramda yüreklerinizin sevinçle dolmasını, umutlarınızın gerçek olmasını diliyorum. Ailenizle birlikle sağlık, mutluluk, huzur dolu nice bayramlar yaşamanız dileğiyle hepinizin bayramını kutluyorum” diye konuştu.   

BUCA’DA ERHAN KILIÇ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA BAYRAMLAŞTI

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç Ramazan Bayramı öncesinde işçisinden bürokratına tüm çalışma arkadaşlarıyla bayramlaştı. Bayramlaşma mesaisine şantiye ziyaretleriyle başlayan Kılıç, Buca için alın teri döken emekçilerin bayramını kutladı, “ Ben de kendimi bir belediye işçisi olarak görüyorum. Hep birlikte daha güzel ve daha yaşanabilir bir Buca yaratmak için çalışıyoruz. Alın terlerinizin karşılığını vermek ve imkânlarınızı daha üst seviyelere çıkarmak için çalışıyoruz. İnanın her şey çok güzel olacak” diye konuştu. İşçilerle bayramlaşmanın ardından Belediye hizmet binasına geçen Kılıç, tüm birimleri tek tek ziyaret edip personelin bayramını kutladı.

‘HAKKIN YENMEDİĞİ ADALETİN SAĞLANDIĞI RAMAZANLARA…’

Bayramlaşmalar sonrası Bucalıların ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik eden Kılıç, “Birlikte huzur ve barış içinde yaşamanın, dostluğun, kardeşliğin, hakça paylaşmanın, adaletin, hoşgörünün, komşusu açken tok yatmamanın, sevgi ve saygının emredildiği Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu mübarek günde bir aradayız. Kadir Gecemizin kalplere huzur, yüreklere sıcaklık getirmesini; en çok da bugünlerde ihtiyacımız olan herkes için adaleti getirmesini temenni ediyorum. Hiçbir alanda, hiçbir yerde kimsenin hakkının yenmediği, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, herkes için adaletin sağlandığı nice Ramazanlar yaşamayı diliyorum ” diye konuştu.

GÜZELBAHÇE’DE BAYRAM SEVİNCİ

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Belediye Bahçesi’nde gerçekleşen bayramlaşmaya CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve belediye personelleri katıldı. Huzur ve barışın hakim olacağı bayramlar dileyen İnce ‘‘Erken bir bayramlaşma yaşıyoruz. Çünkü uzakta aileleri olan ekip arkadaşlarımız memleketlerine gidecekler. Bayramda çalışacak Güzelbahçelilere hizmet edecek olan personellerimiz var. Bayramlar bolluğun bereketin paylaşımın en güzel örneklerinin yaşandığı anlardır. Fakat ülke olarak ekonomimiz sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Bu ekonomik sıkıntılardan dolayı herkesin ayağını yorganına göre uzatmalı. Belediyemiz de bir çok konuda tasarruf tedbirleri almaya başladık. Bayram sonrası da bizi yoğun bir dönem bekliyor. Seçim bildirgemizi hayata geçirmek için tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız.

Kazaların olmadığı, şehit haberlerini almadığımız huzur ve barış içerisinde herkesin bir bayram geçirmesini diliyorum’’dedi.

‘SİZ DÜNYANIN EN GÜZEL ÇİÇEKLERİNE LAYIKSINIZ’

İnce’ye çiçek takdim eden CHP İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, ‘‘Siz dünyanın en güzel çiçeklerine layıksınız. Çünkü partimizin bayrağını %70 oy oranıyla en yüksek seviyede dalgalandırdınız. Başkanımız artık ustalık devrine girdi. Yaptığı hizmetler yapacaklarına ışık olacak. Tüm emekçi arkadaşlarımızın bayramını kutluyor. Nice güzel bayramlarda buluşmak dileğiyle, her şey çok güzel olacak’’ dedi. Konuşmaların ardındından Başkan İnce, vatandaşlara ve belediye çalışanlarına tatlı ikram etti.

Editör: Haber Merkezi