CHP İzmir Milletvekili Serter, son günlerde yeniden kamuoyunun gündemini meşgul eden ve iktidar tarafından da neden gündeme getirildiğine anlam verilmeyen  süresiz nafakanın sonlandırılması konusuna değindi ve kadın  sivil toplum örgütlerinin gösterdikleri tepkiye destek açıklaması yaptı.  Serter, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında yürürlüğe giren Medeni Kanun’un ilgili maddesinin kadınlar için süresiz nafaka hakkı (yoksulluk nafakası) hakkı getirdiğini biliyoruz. Ülkeyi 17 yıldır yöneten iktidarınızda bütün sorunlar bitti, toplumun, kamuoyunun gündeminde olmayan bir  nafaka konusu yine gündemde, bu konunun kimlerle oturulup pazarlığının yapıldığını merak ediyoruz ve kamuyou adına da bu konuda bilgilenmek istiyoruz" dedi. 
Serter,: Boşandıktan sonra hiçbir maddi gücü olmayan ve o güne kadar eğtim almamış ya da hiç çalışmayıp sadece ev içi emek sarfetmiş, çocuk bakmış kadınların elinden nafaka hakkını almanın amacı ne olabilir ? Cevap verelim: "Adaletsizliği tırmandırmak"

İKİ BAKANA SORDU

Bedri Serter, Adalet Bakanına ve Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına sorularını maddeler halinde sıraladı:
   Eşit, adil ve sosyal devlet olmanın gerekliliklerini yerine getirdiniz mi ?
   Kadınlar ve erkekler arasında adil yaşam koşullarını oluşturacak ortamları yarattınız mı ? 
   Kadına yönelik şiddeti önleyebildiniz mi? Uzaklaştırma kararlarının gereğini yerine getirdiniz mi? Elektronik kelepçe uygulamasını hayata hakkıyla geçirebildiniz mi?
   Kız çocuklarının okullaşma oranını arttırdınız mı ?
   Kadınların okuma yazma oranlarını arttırdınız mı ?
   Kadınların istihdamını arttırabildiniz mi ? 
   Kreşler açtınız mı ?
   Kadınların ev içi emeğini karşılayacak maddi ve sosyal tedbirler aldınız mı ?
   Nafaka ödemesi gerekirken ödemeyenlere yönelik olarak gereken yaptırımları hayata geçirdiniz mi?
Şimdi bütün bunlara cevap verelim :Hayır. Bu durumda devletin sosyal imkanları kadınların evin dışına çıkmasını kolaylaştırmadıkça nafaka zorunludur, süresiz olmalıdır ve bu medeni kanunun kadınlara verdiği bir yasal haktır!" diye konuştu.

'KADINA YAŞAM HAKKI TANIYIN'

Serter: “Aylar önce elektronik kelepçe dahil kadına karşı şiddet faillerine yönelik olarak alınabilecek önlemleri gündeme getirdik. Üniversite gençlerinin girişimlerini TBMM gündemine taşıdık, sorumluluk artık devlette, failler yakalanmalı ve yasalarda belirtilen cezaları almalılar!”
Serter, Adalet Bakanı Gül’e ve Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Selçuk’a seslendi: "Sosyal devleti güçlendirin, kadınları istihdama katın, bunun için kadınların işgücüne katılımını destekleyin, kız çocuklarının eğitime katılımını arttırın, okuma-yazma bilmeyen kadın kalmayıncaya kadar eğitim kampanyalarına devam edin, kreş açın, ülkenin tüm kadınlarına  Atatürk’ün Türkiyesine yakışır eşit, adil bir yaşam sunun, kadınlara ve erkeklere eşit boşanma koşulları sağlayın. Kadına karşı şiddeti engelleyin, kadına yaşam hakkı tanıyın"

Editör: Haber Merkezi