Kurban Bayramı için kamuda verilen 9 günlük tatil için İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ile Bölge Trafik Şube ekipleri, hazırlanan planlarını devreye soktu. Kurban Bayramı'nın pazartesi gününden sonra kutlanmaya başlayacak olmasına rağmen tatilin ilk gününden itibaren yoğunluğu göz önünde bulunduran ekipler, denetimlerine de hemen başlayacak. İzmir kent merkezi ile çevresindeki yollarda yoğunluk yaşanan noktalar tek tek tespit edildi.

RADARLI HIZ KONTROLLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Buna göre araç yoğunluğu görülen yollarda, radarlı hız kontrolleri aralıksız devam edecek. Yine belli aralıklarla trafik ekipleri de, araçlara yönelik denetimlerde bulunacak. Bunun yanı sıra özellikle denetim ve radar noktalarından geçtikten sonra kurallara uymayan sürücüler içinde kadın trafik polisleri görevlendirildi. Kadın trafik polisleri, sivil plakalı araçlarla, bu yollarda sürekli devriye gezip, kuralsız sürücülerin plakalarını tespit ettikten sonra cezalandırılmasını sağlayacak. Emniyet müdürlüğüne ait iki helikopter de, tatil başlangıç ve sonlarında yoğunluk olan yollar üzerinde, bayram öncesinde mezarlıkların bulunduğu alanlarda, bayram günleri de hayvan kesim alanlarındaki trafiğin düzenlenmesini için görev alacağı açıklandı.

UYARI BROŞÜRLERİ DAĞITILDI

Bu hazırlıkların yanı sıra trafik polisleri, denetimleri sırasında durdurdukları araçlara, hız, alkol ve kask takılması konularında hazırlanan uyarı broşürlerini dağıttı. Araçlarda bulunan çocuklara da trafik aracı şeklinde kumbaralar, hediye edildi. Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay, her türlü önlemlerle tatili hazır olduklarını belirterek, şöyle dedi: "794 personelimizle, görev başında olacağız. Bizim için insan hayatı ve sağlığı herşeyin üzerinde. Tedbirlerimizi aldık. Planlarımızı uygulamaya başlıyoruz. Etkili caydırıcı denetim yapacağız. Cezaların caydırıcı olması için sürücülerin, kendilerine yazılıp verilecek. Bununu yanı sıra trafik kültürü yaratma çabalarımızda sürecek. Çocuklara hız yapan araçlara yöneklik broşürler, bilgilendirici açıklamalar verdik." 

Editör: Haber Merkezi