İzmir'de, şehit aileleri ve yakıları, Kurban Bayramı'nın arifesinde Kadifekale Hava Şehitliği'ni ziyaret etti. Aileler, Türk bayraklarıyla donatılmış mezarları temizleyip, çiçek bıraktı. Kimi oğlunun mezarı başında Yasin Suresi'ni okudu, kimi ise erkek kardeşinin mezarını suladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maskelerini takan ailelerin, önlem aldığı görüldü.

'VATAN İÇİN CANIMIZI SEVE SEVE VERİRİZ'

Şehit Oktay Erbilgin'in erkek kardeşi Soner Erbilgin, "27 sene önce ağabeyim şehit oldu. Vatanımız sağ olsun. İstanbul'dan geliyorum. İlk günkü gibi acımız daima içimizde. Vatan için hepimiz canımızı seve seve veririz. Ağabeyim Diyarbakır'da şehit düşmüştü. Zırhlı araç şoförüydü. Operasyona giderken pusuya düşürülmüşler. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. İyi ki varlar. Onlar olmasa bu vatan olmaz. Bütün annelerin başı sağ olsun" dedi.

Şehit Murat Özkan'ın annesi Asuman Özkan, "Oğlum babip idi. Seminerlere giderken 2001 yılında trafik kazası geçirdi. Pandemi var ama yine de oğluma geldim. Bırakır mıyım hiç? Her Cuma günü geliyordum. 19 yıl geçti ama acı hissediyorum. Hala bana İstanbul'dan kirli çamaşır getirecek diye bekliyorum. Evlat acısı hiçbir şeye benzemiyormuş. Evlatlarınız varsa ne kadar tatlı olduğunu bilirsiniz" diye konuştu.

DHA

Editör: Haber Merkezi