İZ GAZETE - Olay, saat 14.30 sırlarında Güzelyurt ilçesinde meydana geldi. Bilal Gıvanç, bayram nedeniyle 7 yaşındaki kızı ve 5 yaşındaki oğlunu görmek için boşandığı  Zeynep Koyun'un birlikte yaşadığı dedesi Cavit Koyun’un evine gitti. Bilal Gıvanç ve  Zeynep Koyun arasında, iddiaya göre çocukları nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Bilal Gıvanç , Koyun'a bıçakla saldırdı. Göğsünden aldığı 2 bıçak darbesiyle yere yığılan Zeynep Koyun, ihbar üzerine çağrılan ambulansla Güzelyurt Devlet Hastanesine kaldırıldı. Zeynep Koyun, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Olay yerinden kaçan Bilal Gıvanç ise bir süre sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Bilal Gıvanç, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN TEPKİ

İzmir’in siyasi simaları da bayramın mutluluğuna gölge düşüren bu cinayete AKP iktidarının geçtiğimiz aylarda çekildiği İstanbul Sözleşmesi’ni hatırlatarak tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından, “Bayram sevincini yaşayamadan katledilen kadınlar, boynu bükülen çocuklar için vazgeçmeyeceğiz. #İstanbulSözleşmesiYaşatır” mesajını paylaştı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Katledilen kadınlar, öksüz kalan çocuklar… Bugün Zeynep Koyun, yarın başka kadınlar… Tüm kadınlar korkusuzca ve hak ettikleri gibi yaşayana kadar vazgeçmeyeceğiz. #İstanbulSözleşmesiYaşatır” ifadelerini kullandı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Bayram bitti! İki güzel evlat sahibi Zeynep Koyun boşandığı eşi tarafından öldürüldü! Bu acı haberlere dayanacak gücümüz kalmadı. #İstanbulSözleşmesiYaşatır” diyerek cinayete tepki gösterdi.

Karaburun Belediye Başkanı Av. İlkay Girgin Erdoğan, “Bir bayram günü, boşandığı erkek tarafından bıçaklanarak katledilen Zeynep Koyun... Bayram sevincini yaşamayan ve anneleriyle neşe içinde geçirmesi gereken bayramları artık acı ile hatırlayacak iki çocuk.” diye yazdı.

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Bir kadın cinayeti daha yüreklere ateş düşürdü… Kadına şiddet son bulmalı, bunun için gerekli toplumsal bilinç ve hukuki yaptırımlar acilen tesis edilmelidir. #İstanbulSözleşmesiYaşatır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bayram günü acı haberle sarsıldık! İki çocuk annesi Zeynep Koyun boşandığı kişi tarafından katletildi. Artık bu son olsun. #İstanbulSözleşmesiYaşatır" dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da, "Kadınların can güvenliğini sağlayamayanlar işgal ettiğiniz koltukları boşaltın!!! Biz uygularız #İstanbulSözleşmesini" diyerek iktidarın politikalarına sert çıktı.

Editör: Haber Merkezi