SOSYAL KURSLARLA DESTEKLENECEKLER

Bayraklı Belediyesi, 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremin izlerini, özellikle çocukların ve gençlerin zihninden silmek için yeni bir çalışma başlattı. Onlarca depremzede çocuk ve genç ile Mürdüm Kafe’de bir araya gelen belediye psikologları ve yetkililer, katılımcıları dinledi, talep ve önerilerini aldı. Yapılan değerlendirmeler sonunda; anasınıfından üniversiteye kadar farklı yaş gruplarındaki depremzedelerle 3 aylık sosyal etkinlik programı yapılması ve hızlı okumadan el işine, matematikten meslek edindirmeye kadar ilgi alanlarına göre farklı kurslar açılması kararlaştırıldı. Bu sayede depremzede çocukların ve gençlerin sosyal hayata daha etkin katılması hedeflendi.

“GELECEĞE HAZIRLAYACAĞIZ”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Depremden olumsuz etkilenen çocuklarımız ve gençlerimizle belediye psikologlarımızı bir araya getirdik. Taleplerine göre açacağımız kurslarda çocuklarımızı istedikleri sosyal aktivitelerle destekleyeceğiz. Onların toplumsal hayata katılımlarını artırarak, yaşadıkları olumsuzlukları unutturup, çocuklarımızı geleceğe yeniden adapte edeceğiz. Depremin ilk gününden bu yana çocuklarımızı ve gençlerimizi çok önemsiyoruz. Çünkü ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı’ derken biz; ilçemizin onların omuzlarında yükselmesini istiyoruz” dedi.

BAŞKAN SANDAL’A TEŞEKKÜR

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, “Depremden bu yana belediyemiz ve başkanımız Serdar Sandal hep yanımızda oldu. Yapılması gereken ne varsa yapıldı. Çocuklarımız ve gençlerimiz için yapılan bu çalışma da son derece önemli. Teşekkür ediyoruz” dedi. Etkinliğe; Bayraklı Belediyesi Başkan Vekili Osman Akseki, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Necati Şahin, meclis üyeleri, muhtarlar, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, okul öncesi, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile aileleri katıldı. 

Editör: Haber Merkezi