İZ GAZETE- DİSK EGE Bölge Temsilci Memiş Sarı, geçtiğimiz günlerde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile gerçekleştirdikleri  görüşmenin bazı basın organları tarafından kamuoyuna farklı yansıtıldığına ilişkin açıklama yaptı. Bahsi geçen haberlerde Utku Gümrükçü’nün 4 çöp kamyonunun şoförüyle birlikte kiralanması talimatı vermesini ve durumun DİSK-Genel-İş Sendikası’nın tepkisine neden olduğu haberlerinin doğru olmadığını açıklamada belirten Sarı,“ Örgütlü olduğumuz her belediyede olduğu gibi örgütlü bulunduğumuz tüm belediye başkanlarıyla dönem dönem sorunlarla ve genel gündemle ilgili görüşmelerde bulunuruz. Bazı basın organlarında Çiğli belediye başkanı ile yapmış olduğumuz görüşme kamuoyuna farklı yansıtılmış olup doğrusunu İzmir kamuoyuyla paylaşmak zorunda hissettik.” dedi.

İKTİDAR İHALEYİ ENGELLEDİ

Sarı açıklamasında virüs sürecinde belediye başkanları ve belediye emekçilerinin önemli rol üstlendiklerini de belirterek, “ 16 Mart’ta başlayan uzaktan çalışma, esnek çalışma gibi yaşamı ve üyelerimizi ilgilendiren konularla başta sağlık emekçileri olmak üzere, sağlıkçılardan sonra da halkın belediye başkanları ve belediye emekçileri bu süreçte önemli rol üstlenerek bulunduğu kentte ve ilçede Kovid-19’a karşı büyük bir mücadele yürütmüşlerdir. Tam bu dönemde başta siperlik olmak üzere solunum cihazı, maske gibi ihtiyaçları büyük bir özveri ile çiğli belediyesi ve belediye emekçileri tarafından sağlıkçılar ve halka dağıtılmak üzere üretimi yapılmış ve en az hasarla bu süreci atlatmanın mücadelesi verilmiştir. İktidarın belediyelerin iller bankası payından yapmış olduğu kesintiden kaynaklı olarak araç alımının ihalesinin çıkması bir şekilde engellenmiş olup, temizlik işleri filosunun güçlendirilmesi için 4 araç kiralanmıştır.” dedi.

‘GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

Sarı, Başkan Gümrükçü’nün araç kiralanmasından yana olmadıklarını söylediği açıklamasında, “ Sayın Gümrükçü, araç kiralanmasından yana olmadığını bu araçların kamuya kazandırılmasını istediklerini ancak pandemi sürecinin zorunluluklarından dolayı sadece yaz dönemini kapsamak üzere 3 aylık geçici süreyle araç kiralandığını belirtmiş ve kamu çıkarlarının gözetilmesi konusunda ortak bir fikre varılmıştır. Bunların dışında bahse konu haber sitelerinde yayınlanan bilgiler gerçeği yansıtmamaktır.”  dedi.

Editör: Haber Merkezi