İZ GAZETE-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Başkanın Günlüğü’nü sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Soyer, İzmirlilere korona virüsle mücadeleyi rakam rakam anlatarak, "Sizlere hizmet için sokakta ve alarmda olacağız" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda, "Günaydın sevgili İzmirliler Bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı var ve siz evlerdensiniz. Bunun zor bir durum ama doğru bir uygulama olduğunu biliyorum. Biz bu hafta sonu da yaklaşık 5 bin personelimizle İzmir’in tüm ilçelerinde sizlere hizmet için sokakta ve alarmda olacağız. Beklenmedik bir durum ve acil ihtiyaçlarınız için İzmir HİM’in 444 40 35 numaralı telefonunu arayabilirsiniz. Pandemi hastanelerinden taburcu olan hastaların naklini kolaylaştırmak için başhekimlikler emrine araçlar tahsis ettik. Şoförler ve otomobilciler odasında ilaçlama personeli görevlendirdik. Odanın anonsları doğrultusunda gün boyu taksilerin dezenfeksiyonu yapılıyor. Dün DİSK üyesi emekçilerin kendi olanaklarıyla oluşturdukları bir tır dolusu koliyle dayanışmaya büyük bir coşkuyla katılmaları unutulmazdı. Sizler de Bizİzmir üzerinden Halkın Bakkalı’na ulaşıp oturduğunuz yerden sanal alışverişle yardım kolisi satın alarak dayanışmaya ortak olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

'SAĞLIKLA KALIN'

Haftanın son günü İzmirlilere yapılan destekleri sıralayan Soyer,"2 bin 121 aileye gıda paketi, 2 bin 204 çocuğumuz 35 bin 262 litre süt, evinden çıkamayan 17 büyüğümüzün alışverişi, ailelere 2 bin 121 gazete, 600 sağlıkçımıza moral ikramı, 400 aileye birer kg kavurma, 33 engelliye uzaktan eğitim hizmeti verdik. Hepinize evlerinizde güzel bir hafta sonu diliyorum. Hoşça kalın, sağlıkla kalın." 

Editör: Haber Merkezi