İZ GAZETE- Deneyimli Gazeteci Özgür Coşkun’un sunduğu ‘Başkanla Başbaşa’ programının bu haftaki konuğu Kemalpaşa Belediye Başkanı Ridvan Karakayalı oldu. Karakayalı, belediyeyi 95 milyon TL borçla aldığını bu borcu tasarruf ederek yavaş yaşa ödeyeceklerini söyledi.

Geride bıraktığı 1,5 yılı değerlendiren Rıdvan Karakayalı, “Hizmette devamlılık vardır. Dünyada değişmeyen tek şey değişimdir. Her şey değişir. Kemalpaşa’da her belediyede başkanlar mutlaka hizmet etmek için gelir ama hizmet ederken de halkın acil ihtiyaçlarını gidermesi gerekir. Ben bununla karşılaştım, üç dört tane proje yapılmış. Kemalpaşa halkının yararına olmayacak şeyler yapılmış ondan çok üzülüyorum” diyerek önceki dönem AKP’de olan belediyenin zararını anlattı.

‘TASARRUF EDİYORUZ’

“Farklı şekilde değerendireceğiz. İnanılmaz bir borç var 95 milyon, onların da altında kalkacağız. Ödeyeceğiz, tasarruf ediyoruz, kısıyoruz yavaş yavaş ödüyoruz” diyen Başkan Karakayalı, "Şu an esnek çalışma var. Bazı konularda aksama oluyor, onu da halkımızın teveccühüne bırakıyoruz. En büyük avantajlarımzıdan biri büyükşehir olması, projelerle ilgileniyorlar öncelik verin diyorlar. 2024’e kadar hangi projelere destek vereceğiz ne olacak kesinleşecek. Şu anda kamuoyunda yoklaması yapıyoruz. Çok iyi gidiyoruz diye düşünüyorum. Önce köylerden başladık, iyileştirme çalışmaları ile. Küçük şeylere dokunduk, mesela parkta şu var, tuvalet yok, muhtarlık binası yok gibi küçük dokunuşlar. Halk mutlu oluyor, çok da bir şey istemiyor halk senden. Temizlesin, parka taşı döşesin, park yapsın bunları istiyor. Büyük projeler zaten yapacağımız işler. Köy ekibi kurdum, köyleri temizliyorlar, eksiklerimizi tamamlıyorlarlar, kadınlarımıza para kazansınlar diye satış yerleri koyduk, bu şekilde gidiyor” ifadelerini kullandı.

‘BİZİ ASARLARDI’

Önceki dönem belediye başkanını eleştiren Karakayalı, “İsraf kadar kötü bir şey yok. Bir kere 5 yıl devlete hiçbir borcu ödememişler. Biz yapsaydık bizi asarlardı, 10 defa haciz gelirdi. Sağolsunlar şimdi o kadar dokunmuyorlar. Mesela Kültür Merkezi yapmış ödemeliler faizi anaparayı dahi geçiyor. Dağa taşa renkli taş yaptılar şimdi hepsi sökülüyor çünkü elektirik geliyor, kanalizayon geliyor, kazılıyor. Günah değil mi bu paraya? Şu an benim işe alıp onların çıkardığı işçiler var, tazminatlarını ödemediler. Seçimleri kaybettikten sonra şakır şakır vermeye başladılar. Ben halka bırakıyorum bunu. Temiz siyasete göre herkes kendi değerini ölçsün”

Pandemi dönemi çaışmalarını anlatan Başkan Karakayalı, “Çok iyi hazırlandık, en çok korktuğum şey kiraz sürecinde ne yapacağızdı, çok şükür hiçbir şey olmadı. Hep beraber çalıştık, işçiler için her şeyi ayarladık, çok güzel geçti hiçbir hastalık olmadı ama yaz tatili her şeyi bitirdi. İzmir’in en iyi durumda olan yerlerinden biriydik sonra dışarı gitmeler oldu en kötü ilçelerden olduk. Her yer dezenfekte ediliyor. Önlemler sayesinde şu anda iyiyiz. En azından bütün Türkiye’nin 15 gün içerde kalıp bu işi defetmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çok iyi önlem aldık, diğer başkanlarım, CHP’li belediye başkanlarımla şu an süreci iyi götürüyoruz. Kahveler zor durumda, onlara yardım ettik, maske dağıttık” şeklinde konuştu.

‘EVİMİ SATTIM’

“Ben spor müdürlüğü kuracağım dedim kuramazsın dediler ya bana anlatın neden kuramayacağımı? Çok basit şeylerle uğraşıyorlar” diyerek sitemde bulunan Karakayalı, “Bir meclis üyesi seçildikten sonra partilere bakmaz. Senin Kemalpaşa için çalışmman gerekiyor. Benim ne olduğumu Kemalpaşa’da herkes bilir. Doğma büyüme Kemalpaşalıyım. Hayırsever kreş yapmak istiyor ‘yok bu ne oluyor?’ Yapmayın şunu. Ben Rıdvan Karakaya’yım, Ahmet Mehmet değil. Arabaymış, lüksmüş bizde yok öyle şey. Biz halkın adamıyız. Biz sırça köşklerde oturmuyoruz şimdi. Ben belediye başkanlığından zengin olmadım ben seçimi kaybettim gittim evimi sattım” dedi.

Anket sonuçlarına durumun çok iyi olduğunu belirten Karakyalı, asfalt dökeceklerini ve 40-50 yıl altına bakılmayacağını belirtti ve Büyülkşehir’in buna iyi para harcadığını söyledi. Karakayalı, “2021’de bir gram lağım dışarı akmayacak. Yatırım geliyor, lütfen biraz daha sabırlı olun. Boşu boşuna orayı kazmıyoruz dünyanın masrafı yapılıyor. Aşağı yukarı 20 küsur okulu pırıl pırıl yaptık, camileri aynı şekilde. Şimdi dijital dersane açıyoruz. Atatürk Meydanı’nı 29 Ekim’e yetiştirmeye çalışıyoruz. Kemalpaşa’da çok güzel bir proje var, ona göre yapılıyor.  Kiraz bu sene çok iyi geçti. Büyük bir projeye imza attık gönüllüler projesi, bu yıl 200 gönüllü geldi. Seneye artar diye düşünüyorum. Çok iyi oldu. Çiftçiye büyük bir katkı sağladı. Çok iyi bir katkı sağlayacağını düşünüyorum ben. Bu sene hasat da çok güzel geçti. Kiraz işletme ve kurutma fabrikası açtığımız zaman fiyat sıkıntısından da kurtaracağız” şeklinde konuştu.

METRO İSTEDİ

Eğitimde fırsat eşitliğini oluşturmak için Etüt Merkezi için proje çizildiğini kaydeden Karakayalı, “Gençlerimizi önünü açacağız” dedi ve şunları söyledi:

 “Üç tane projem var ajandam da bir meyve işleme fabrikama destek olsun, iki gençlik merkezime destek olsun, metroyu getirsin. Üç büyük projem var. Kuzeye güneye batıya metro var doğuya neden olmasın” diyerek metronun Kemalpaşa için faydalarını anlattı. Karakayalı, “Ulaşım olduğu zaman kentin yapısı çok değişiyor, bir hayalim de üniversite. Şu anda Ulucak binamızı tepeden tırnağa yapıyoruz. Artık sona yaklaştık. Üniversiteler şu an açılmıyor, ben her şeyi ile sunacağım, ondan sonra diğer etaba bakacağız artık”

‘HALK ADAMIYIM’

Izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in çalışkanlığına övgüler yağdıran  ve tüm belediye başkanları ile eşlerinin de çok iyi çalıştıklarını belirten Karakayalı, “İyi şeyler olacak. Seçimler çok farklı oluyor. Geçen seçim ‘Kesin kazanırım’ diyordum olmadı. Farklı olabiliyor, Türkiye’de önünü kimse göremez. Allah sağlık versin, takdir halkın. Ne şekilde hizmet etmem gerekiyorsa o şekilde hizmet ederim. Herkes anlayışlı olur, kendi işini bilirse kötü bir şey ortaya çıkmaz” ifadelerini kullandı.

Karakayalı, TOKİ çalışmasının devam ettiğini hatırlatarak, “Çok güzel bir yer oluyor, inşallah Kemalpaşamıza hayırlı olur. İyi gidiyor şimdilik herhangi bir sıkıntı yok. Biz halk adamıyız, halka karşı sorumluluğumuz var. Hayatımı onlara adadım ben. Elimden geldiği kadar hizmete devam etmeye çalışacağım” dedi.

Editör: Haber Merkezi