Son iki yıldır üretecinin ekim alanlarını büyüttüğü, üretimi artırdığı Urla’nın en değerli ürünlerinden enginar, ilçe esnafının da yüzünü güldürdü. 3. Uluslararası Festival kapsamında 1 milyon ziyaretçinin kente gelmesini hedeflediklerini belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, yöre esnafının festival süresince ve genelde isteklerini dinledi.

Esnaf temsilcileri, bazı fiziki düzenlemeler talebinde bulunurken, özellikle Arasta, Malgaca Pazarı’nın konukları daha iyi ağırlaması için isteklerini Belediye Başkanı Sibel Uyar’a iletti.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Uluslararası Enginar Festivali öncesinde bölgede daha geç saatlerde de misafir ağırlanmasını sağlayacak aydınlatma ile birlikte, değişik çiçeklerle tarihi dokunun renklendirileceğini belirtti. Malgaca Pazarı ve Arasta esnafının gölgelik ve tentelerinin de estetik açıdan güzelleştirileceğini belirten Başkan Sibel Uyar, Malgaca Pazarı’nda esnafın istediği platformla festival süresince müzik dinletilerine imkan sağlanacağını kaydetti. Çarşı içerisinde stant kurulmayacağını ve konukların tarihi doku içerisinde çocuklarıyla rahat zaman geçirmesini sağlayacaklarını belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar şunları söyledi:

“Atalarım ve ben Urlalıyız. Bu çarşıyı ve Urla merkezindeki tarihi dokunun korunması için ne gerekiyorsa yapacağım. Bunu sağlamak için koruma Kurulu ve yetkili kurumlarla ortak projeler hazırladık. Malgaca Pazarı, Arasta ve Mermerli Çeşme’nin de içinde olduğu 36 bin metrekarelik bir alan projelendirildi ve aşama aşama yapılacak. Bu çarşı ve çevresinin bozulmadan gelecek kuşaklara taşınması için elimden geleni yapacağım.”

Esnafın çevre temizliği, düzenlemeleri ve benzeri konularda taleplerini de dinleyen ve festival süresine özel bazı önlemler de alacaklarını kaydeden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, esnafın “Biz isteklerimizi belirttik. Sizin bizden isteğiniz var mı” sorusu üzerine, gelen konukların  rahat etmesi için esnafın da başta fiyat politikası olmak üzere dikkatli davranmasını istedi, “İlçeye çok sayıda konuk gelecek. Onların rahat ve huzurlu bir gezi yapması için elinizden geleni yapın, üzmeyin” dedi.  

Editör: Haber Merkezi