Başkan Ali Engin pandemi sürecini değerlendirerek, “Hizmetlerin ötesinde sağlık çok önemli. O süreci elbirliğiyle muhtarlar, kaymakamlığımız, gençlik çalışanlarımızla beraber iyi bir şekilde geçirdik. Bizim yaptığımız en önemli icraat hiç insan ayrımı yapmadık. İşini kaybeden yurttaşlarımız arasında en ufak bir ayrım yapılmadı, tüm CHP’li belediyelere oldu bu. Diğer parti başkanlarının ilçe başkanlarıyla görüştük onlardan isim aldık, yoksulun sağcısı solcusu olmaz. Narlıdere örnek bir davranış gösterdi. Bütün belediye çalışanlarımızı kutluyorum, herkes işinin başındaydı. Ülke olarak yeni bir deneyim yaşadık. Bu dünya bu ülke bu şehir bizim. Maalesef sokaklarımıza sahip çıkmıyoruz, denizlerimizi kirletiyoruz. Bu sürdürülebilir bir şey değil” ifadelerini kullandı.

‘PLANLAMALAR BAŞLADI’

Yaptığı, yeni başlayan, ihale sürecinde olan projelerini anlatan Engin, “Narlıdere çok güzel bir ilçe, arkası orman önü deniz, 70 bin nüfuslu bir ilçemiz. İki yıl sonra metro bitecek. İzmir’in devam eden en büyük projesi. İzmir’de gerek hükümetin gerek yerel yönetimlerin yaptığı en büyük proje, bitince yepyeni bir İzmirle karşılaşacağız. Narlıdere’yi koruyarak geliştirmeyi başaracağız. En önemli iş yaptığımız 5-6 km’lik yaya aksları oluşturuyoruz ve kesintisiz. Bunun büyük bir bölümü bitti. Bunu çok önemsiyorum. Şehirlerimiz sokaklarımız yayalara aittir. Nikah salonu, sivil toplum merkezi, çocuk parklarının olduğu bir meydan yapıyoruz. İnşallah 2021’nin ilk çeyreğinde inşaat ihalesine çıkacağız. Narlıdere bir kıyı şehri, bir çay bahçesi yaptık oraya. Kalitesi lüks ama fiyatı çok ucuz. Bisikleti özendirmeye çabalıyoruz. Bir bisiklet aksı oluşturduk, bir yaşam merkezi oluşturuyoruz. Emeklilerimize çayı ücretsiz vermeti planlıyoruz. Bir kamp alanı yapıyoruz en geç Ekim ayı sonunda hizmete sokuyoruz. Bunlar yapacağız edeceğiz değil, hepsi başladı” dedi.

‘YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ’

Makam odasını ve makam aracını kaldıran Narlıdere’de çok sevilen Başkan Engin ayrıca şunları söyledi, “80 kişilik çocuk senfoni orkestrası kurduk, kültür merkezimizi kurduk, kadın kooperatifi kurduk.  Çok büyük bir havuzun temelini atıyoruz, tenis kulübü ve kapalı spor salonu da yapacağız. Bizim amacımız 2022 sonunda bitecek metro hattıyla Narlıdere’ye geldiklerinde müthiş bir Narlıdere ile karşılaşılması. 80 evi kapsayan restorasyon projesi için önümüzdeki ay çalışmalara başlıyoruz. Dünyanın en büyük gıda hareketi olan Slow Food'a üye olduk ve bunu Narlıdere’de yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu çerçevede Kadn Kooperatifimizin lokantısını açmayı planlıyoruz. Anaokullarının ikincisini açacağız. İnşallah üçüncüsünü de planlıyoruz. Eğitim, sağlık, kültür, spor alanında Narlıderemiz için elimizden geleni yapıyoruz. Hemşeri iletiişim merkezi kurduk, binlerce şikayet dinlendi, yüzde 95’I çözüldü. Mutlaka vatandaşla yüz yüze iletişim kurmamız lazım. Resmiyet koltuktan gelmez. Toplantı masamda aynı düzeyde 5 kişi 6 kişi oluyoruz”. 

‘YAT LİMANI İSTİYORUZ’

Yapılacak olan dönüşümü de anlatan Ali Engin, “İzmir’in en önemli dönümüşümlerden biri. Yaklaşık 43 hektar 6 bin konutun yapılabileceği bir alan. Daha önceki yönetim tarafından yapılan planları yapma aşamasına getirdik. Çevre Şehircilik Bakanllığı, AKP’lilerle işbirliği içinde yapıyoruz. Pandemi aksattı. Bütün yurttaşlarımız oturmaya devam edecekler. Herkese eşit bir dönüşüm modeli ile halkın karşısına çıkacağız.  Narlıdere’yi büyütmek istemiyoruz, Narlıdere böyle güzel. Tarihi, ormanı, yeşil alanlarımızı koruyalım. Çarpık yapıları dönüştürelim. Öngördüğümüz 5-6 katı geçmemek. Sülietini bozacak durumdan kaçınacağız. Olumlu bir göç alıyoruz. Bu yapacağımız hizmeltlerle birlikte daha olumlu bir göç alacağımızın düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.

Narldere’ye bir yat limanı kazandırmak çin çalışmalara başladıklarını kaydeden Engin, yap islet devret modeliyle de çalıştıklarını söyledi. Bir müze daha yapmak istediklerini de belirten Başkan Engin, yenileme işlemlerinin devam edeceğini ve belediyecilikte hizmetin bitmeyeceğini dile getirdi. Başkan Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile uyum içinde çalıştıkalarını ve tek hedeflerinin ‘daha iyi bir İzmir’ olduğunu kaydetti.

Engin, “Yüreğimizin son günen kadar Narlıdere için çalışmaya devam edeceğiz, insan ayırmayacağız, kapımız herkese açık oalcak, inansın etnik kökeni ne bakmayacağız, pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Daha iyi bir İzmir hayal ediyoruz. Her şey güzel olacak” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi