İZ GAZETE- Pandeminin tüm insanlığın yaşadığı zor bir dönem olduğunu söyleyen Engin, “Bir yılımızı bile doldurmamıştık. İBB Başkanımız Soyer’le birlikte kıt imkânlarla krizin iyi yönetildiğine, örnek olduğunu düşünüyorum.  Seçilmiş insanlarız, halka verdiğimiz sözler var. Panemi var diye yapacaklarımızı, projeleri yapamadık diyemeyiz. Eksik personele rağmen projelerimizi durdurmadık” dedi.

‘1 BUÇUK YILI KALDI’

Narlıdere Metrosu’ndaki son durum hakkında konuşan Başkan Engin, “Narlıdere 70 bin nüfusluk bir şehir. Aslında çok büyük değil. Bu yüzden çok şanslıyız. Yarımadanın da aktarma aksı olacağız. Seçim çalışmalarında da Metroyu esas almıştık. 1 buçuk yılı kaldı. Zamanında gidiyor. Narlıdere günübirlik turizmin hedeflendiği bir yer olacak. Metro ile birlikte Narlıdere’nin geliri iki katı artacak dedik. Bu hedefi koyduk. Yapılan projelerin yüzde 80’i belediyenin kendi bütçesiyle yapıldı. Proje yapmayı da seviyorum. Madem vatandaş bize bu yetkiyi verdi biz de insanlara hizmet edelim. Yayalaştırılmış aksımızı da 7 km’ye çıkarıyoruz. Aydınlatma da yapıyoruz. Yani yaşayan bir şehir olacak” diye konuştu.

Yapılan çalışmaların vatandaşın isteği doğrultusunda gerçekleştiğini aktaran Engin, “Vatandaşın önceliği nedir diye sorduk ona göre projeler yaptık. Çünkü bütçe belirli ve ihtiyaca göre hareket ettik.  En haz aldığım proje de çocuk senfoni orkestrası kurduk. 90 kişilik. İlçe belediyeleri arasında da bir ilk. Pandemi sonrası da birçok konser verecek. Narlıdere’yi gastronomi şehri yapmak istiyoruz. Çalışmalara da başladık” şeklinde konuştu.

‘BENİ ADAY YAPANLARA MİNNETTARIM’

İki yıl önce konuşulmayan bir ilçeye atanması hakkında da konuşan Engin, “Siyasete girme nedenim de bu işlerin hepsini yapmak. İzmir gibi bir yerde il başkanlığı yapmak da benim için bir onurdur. Parti bu dönem bana bu görevi verdi. İl başkanlığı yaptığım için genel merkez benimle istişarede bulunarak nerede olursa olsun görev yapabileceğimi söyledim. Önemli olan bu görevleri yapabilecek mi? İyi ki CHP’ye oy verdik dedirtebilmek önemli.  O yüzden minnettarım beni aday yapanlara. Türkiye’nin en yüksek oyunu aldık. Şimdi de birlikte Narlıdere’ye hizmet ediyoruz.  Bu yüzden uzlaşmanın da önemli olduğunu düşünüyorum. Amacım da buydu. Bu projeleri yapmaktan keyif alıyorum. Sadece Narlıdere’ye değil İzmir’e değer katacak” açıklamasında bulundu.

‘SİYASET YAPMIYORUM’

Yerel yönetimlerdeki başarının genele yansımasının hem mutluluk verdiğini hem de sorumluluk yüklediğini dile getiren Engin, “’Küçük bütçelerle bir şehrin ayağa kaldırılabildiğini yerel seçimlerde gördük’ dedirtmeliyiz. ‘Hükümete geldiğinde çok imkânları olacak dış borcu öder, milli geliri arttırır, bağımsız siyaset de izler, insanlarla iş de bulur’ dedirtmeliyiz.  Ben bunu çok önemsiyorum. İyi ki CHP’ye oy vermişim dedirtmeyi başarmalıyız. Parti bize bu görevi bu yüzden verdi. Popülizm de yapmamak lazım. Parti için, şehir için doğru neyse onu yapmak lazım. Başkanlar içerisinde il başkanlığı yapan tek isim benim. Ona rağmen siyaset yapmıyorum. Siyasetten ziyade iş yapmamız lazım. Çünkü kamu görevlisiyiz. Belediye devlettir.  Devlet kapısından giren herkesin güvende olması lazım. İşinin eşit, adil şekilde görülmesi lazım. Bizim bu sorumlulukta hareket etmemiz gerekiyor. Rozet cebimizde ölene kadar bizimle” diye konuştu.

‘ŞEHRİN BETONLAŞMASINI İSTEMİYORUM’

Önceki Başkan Abdül Batur’un 4 dönem görev yaptığı Narlıdere’de kentsel dönüşüme önem verdiğini ancak şehrin tamamıyla betonlaşmasına da karşı olduğunu aktaran Engin, “Abdül Batur çalışkan ve güven duyulan bir siyasetçi olduğu için Narlıdere’de katkısı büyüktür. Ama şunun söylemek lazım; hepimizin ayrı yetenekleri var.  Kentsel dönüşüm de çok değer verdiğim bir konu. Abdül Başkanın planlamayla ilgili yaptığı çalışmaları sonlandırmak üzereyiz.  Vatandaşla istişare halindeyiz. Kentsel yenilemeyi çok konuşmayı ve vatandaşı da büyük beklentiye sokmayı pek doğru bulmuyorum. İş yapıyorum. Belediyeyi zora sokacak taahhütlerde bulunmamaya çalışıyorum. Vatandaş lehine neye en fazlasını vermeye çalışıyoruz. Bir şehir sadece inşaatlarla, beton binalarla anılabilir mi? Tam tersine müteahhit olarak şehrin betonlaşmasını istemiyorum.  Daha fazla yeşil alan olsun istiyorum.  Betonlaşıp da ne yapacağız. O bir şehri yok eder. 6 katta mutabık kaldık. Daha yüksek katlı binalar istemiyoruz. Doğru değil. Yatay ve dikey yapılaşmada dengeyi korumamız lazım. Gecekonduların olduğu bölgeye bahçeli villalar yapmak isterdim. Ama bugün o imkânlar yok.  O dengeyi gözetmeliyiz. Hayal başka gerçek başka” şeklinde konuştu.

Burhan Maner Parkı’na yapılacak tesisle ilgili de konuşan Başkan Engin, “Orası Burhan Maner adında bir vatandaşa ait. Bu isim vefat ettikten sonra kızı ve damadı da orayı sosyal tesis olarak kullanmak istiyor. Bu yüzden de dava açıyor. Bizim de 3-4 milyon lira vererek kamulaştırma gücümüz yok. Bu yüzden bizimle ilgili bir durum yok” dedi.

‘İLK HEDEFİM NARLIDERE’DE BAŞARILI OLMAK’

Tekrar görev verilirse rekoru egale edeceklerini belirten Engin, “İlk hedefim, tüm motivasyonum Narlıdere’de başarılı olmak. Önce bana verilen görevi yapmak. Sonrasında parti bana görev verebilir ya da aday olma diyebilir. İşimi de bırakmadım. Şimdiye kadar ne belediyelerden ne de devletten bir ihale alma durumum olmadı. Kendi yağında kavrulan bir şirketim var. Eğer görev verilmezse işime dönerim. Ama önceliğim Narlıdere’ye hizmet etmek. Tüm projeleri bitirerek daha yaşanabilir bir kent haline getirmek. Orayı bir sıçrama tahtası olarak görmek doğru değil. Herkesin hayali olmalıdır. İzmir’in korunarak güzelleşmesi, gelişmesidir. Parkların, yeşilin artması, yatay mimari, kültür-sanat, tarım bu konularla ilgilenelim. Türkiye, tanrının bahşettiği bir coğrafya. Bu coğrafyanın emrettiği şeyler var ve siz bunu yapmıyorsunuz. Buna ilişkin hayali olmayan hiçbir siyasetçiye, partiye oy vermemek lazım. Kutuplaştıran, ötekileştiren hiçbir partiye, siyasiye oy vermemek gerekiyor. Ben de bir görev verilirse yaparım yoksa işime dönerim. Siyaset olmazsa olmaz da değil. Çünkü ailemizden, kendimizden fedakârlık ediyoruz.  Ama 3 yıl sonrasını bugünden konuşmak da doğru değil” açıklamasında bulundu.

‘MEGA BİR PROJEMİZ OLACAK’

İkinci yılı için değerlendirme toplantısı yapacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Engin, “Nisan ayında hem iki yılda yaptıklarımızı hem de gelecek üç yılda devam eden ve yapılacak olan projeleri açıklayacağız. Önümüzdeki süreçte büyük bir proje de var. İzmir’e değer katacak mega bir proje olarak. İkinci yılın sonunda açıklanacak. Sayın Başkanımız Tunç Soyer de her projemize destek oluyor. Tüm belediye başkanlarına yapıyor. Müthiş bir koordinasyon var. Bu yüzden çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi