İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, kentte yapılacak olan taksi plakası ihalesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Kentte yayın yapan bazı internet haber sitelerindeki bilgilerin doğru olmadığını ifade eden Anık, kent merkezi için ihale edilecek olan taksi plakasının 100’ün altında olacağını ve bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak olan ihalenin oda tarafından hazırlanan ‘İzmir Taksi Etüdü Çalışması’na göre yapılacağını sözlerine ekledi. Oda dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Anık, odanın resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce ilçelerde ve merkezde ticari taksi sayısının arttırılması ile ilgili ihale çalışması yapılmaktadır. Merkez "T" plakalarında belirlenecek sayı EN TAKSİ araç takip verilerine göre odamızca hazırlatılan İzmir Taksi Etüdü Çalışması’na göre tespit edilecek olup, sayı merkezde 100'ün altında olacaktır. Bu rakam belirlenince sizlerle paylaşılacak olup, odamız dışında açıklanan haberlere itibar etmeyiniz. Hayırlı işler ve bol kazançlar dilerim” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi