Bornova Belediyesi önceki Belediye Başkanlarından Aysel Bayraktar için özel bir tören düzenlendi. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki törene, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Şebnem Tabak, Seyrek Eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar Aktuğ, başta oğulları Alp Bayraktar ve Cengiz Bayraktar olmak üzere Aysel Bayraktar’ın ailesi ve yakınlarıyla, çok sayıda eski çalışma arkadaşı katıldı. Bornova Belediyesi’nce düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Aysel Bayraktar’ın özgeçmişi okundu. Ardından konuşmalara geçildi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bayraktar ile lise yıllarından tanıştığını belirterek şöyle konuştu: “İlk karşılaşmamız O’nun seçim çalışması sırasında oldu. Ben lise öğrencisiydim. Çok mütavazi bir makam aracı  olduğunu hatırlıyorum. Üniversite yıllarımda ise komşu olduk. Akademisyendi ve bu kimliği ile gençlerin görüşlerine çok önem verir, bizleri dinlerdi 5 yıl boyunca Bornovamıza çok güzel hizmetlerde bulundu.  Huzur içinde yatsın. Hepimizin başı sağolsun.”

İki dönem Bornova Belediye Başkanlığı da yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ise “Ölüm hepimiz için kaçınılmaz ama herkes için böyle olsun. Aysel Bayraktar gibi sevilsin, sayılsın” dedi. “Saygıdeğer Hocamız, arkadaşımız” diye anlattığı Aysel Bayraktar’ın, çok başarılı bir belediye başkanı olduğunu vurgulayan Aydoğan, 1977 yılında Bornova Belediye Başkanı seçildiğinde peyzaj mimarı olarak kendisine büyük destek verdiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Türkiye’de kadınların siyaset yapmasının hiç kolay olmadığını vurguladı. Aysel Bayraktar’ın mensubu olduğu partinin rüzgarı ile değil kendi başarısıyla belediye başkanı olduğunu belirten Sertel, “Atatürk yıllar önce tanıdığı haklara rağmen ülkemizde kadınların siyasette var olmaları çok zor. Bu nedenle O’nun gibi insanları ayrı takdir etmek gerekiyor.  Kente hizmetleri Bornovalıların kalbine kazındı. Aysel Bayraktar aynı zamanda aydınlık bir Türkiye için uğraş veren çağdaş, demokrat bir bilim insanıydı. Bornova Belediyesi’nin O’nun ismini en iyi yerde yaşatacağından eminin” diye konuştu.

Aysel Bayraktar’ın naaşı törenin sonunda Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nden alkışlarla uğurlandı.

AYSEL BAYRAKTAR

10 Şubat 1932’de Adana’da doğan ve 1955 yılında Ankara Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden mezun olan Aysel Bayraktar, 1957 yılında Prof.  Dr. Kazım Bayraktar ile evlendi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Mimarisi Kürsüsü’nde 1960’da doktor, 1970’de doçent, 1980 yılında profesör oldu. Kendi isteğiyle emekli olana dek, kurulmasında büyük emek verdiği Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde bölüm başkanlığı yaptı. Birçok ulusal ve uluslararası dernekte ve kuruluşta üyeliği bulunan Bayraktar ; 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti’den Bornova Belediye Başkanı seçildi ve 1999 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Alp ve Cengiz adlı iki oğul, 3 torun ve bir torun çocuğu sahibi Bayraktar, 21 şubat 2018’de hayata gözlerini yumdu.

Editör: Haber Merkezi