Eskişehir basınıyla da bir araya gelen Basın Konseyi Yüksek Kurulu’nda İzmir, İGC Başkanı Dilek Gappi ve İGC Önceki Dönem Başkanı Misket Dikmen tarafından temsil ediliyor 

Türkiye’nin farklı şehirlerinde yüksek kurul toplantılarını gerçekleştiren   Basın Konseyi bu kez Eskişehir’deydi. Haller Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’in yanı sıra Onursal Başkan Oktay Ekşi, Basın Konseyi 2'nci Başkanı Dr. Başar Yaltı, Yüksek Kurul Üyeleri; Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Basın Konseyi Gazeteciler İnternet Temsilcisi Tülay Şubatlı, Zonguldak Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Ayaroğlu, Atilla Gökçe, Misket Dikmen, Doğan Satmış, Mustafa Eşmen, Ömer Faruk Cem Şenler katıldı.  

Konsey Başkanı Türenç, konseyin iki ana çalışma sahası olduğunu ifade ederek, "Biri medya özgürlüğü için çalışır. Basın özgürlüğünü, iletişim özgürlüğünü çok önemser ve bu konudaki bütün ihlallere, bütün olaylara anında tepki verir, duruş sergiler. İkincisi de medyada oluşan etik ihlalleri sonucunda bize şikayet dosyaları gelir. Bu iki önemli konudaki çalışmalarımızı 35 yıldır aralıksız sürdürüyoruz” dedi. 

Sosyal medya yasasına değinen Türenç, 6 ay önce medya kurumları olarak Ankara’ya giderek görüşlerini mecliste ve sokakta dile getirdiklerini söyledi. Türenç, sosyal medya yasasıyla ilgili ‘seçimden sonraya öteleyelim’ taleplerinin de karşılık bulmadığını sözlerine ekledi. 

Türenç şunları söyledi:  

“Neyin suç olduğunu bilmediğimiz bir ortamda ifade özgürlüğü yol almaya çalışacak. Yasaklar hızla artmaya başladı. Sansür, otosansür ve yıldırma bizleri bekliyor.  

Sansür yasasını kabul etmediğimizi Eskişehir’den haykırmak istiyoruz.   Basın alanında zaten sıkıntılarımız var yenilerinin eklenmemesi için haklı direnişimizi sürdürmeye çaba harcamaya devam edeceğiz. “ 

ESKİŞEHİR BASINI İLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

Yüksek Kurul Üyeleri Eskişehir’de bir araya geldikleri yerel basınla da görüş alışverişinde bulundu. Medya mensupları zor koşullar altında çalıştıklarını yineleyerek, öncelikle mesleğin sıkıntılarına çözüm bulunulması gerektiğini ifade etti.  

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yüksek kurul üyelerini yalnız bırakmadı. Modern Müze, Balmumu Müzesi, Hamam Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Oya Müzesi, Bilim Parkı, Masal Şatosu gibi Eskişehir’e kazandırılan eserleri gezdiren Büyükerşen mükemmel bir ev sahipliği yaptı. Yüksek Kurul Üyeleri, Eskişehir’in göz alıcı gelişimindeki payından dolayı Büyükerşen’i kutladı. 

Editör: Haber Merkezi