ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları, genel merkezden yönetilen, basın ve sosyal medya ağı kurma kararı aldı. İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan konuya yönelik gazetemize açıklama yaparak, “21.yüzyılda her şey sosyal medya ve internet üzerinden gelişiyor. Biz de bu yeniliklerden geri kalmayalım diyerek bu komisyonu kurduk. İleride ekstrem projeler yaparak bunu basında göstermek istiyoruz” dedi. İzmir Gençlik Kolları Basın ve Gündem Komisyonu Başkanı Barış Özdil ise, "80 ile örnek olacak çalışmalar yapmak istiyoruz. İzmir İl Gençlik Kolları olarak bu konuda Türkiye’nin amiral gemisi olacağız” ifadelerini kullandı.

'BİZİM EN BÜYÜK EKSİKLİĞİMİZ, YAPTIĞIMIZI YAYAMIYORUZ'

Pandemi döneminde gerek gençlik kollarında, gerek ana kademede çok fazla etkinlik ve duyuru yapamadıklarını dile getiren CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, kendi güçleri ve motivasyonlarını basın yayın ve sosyal medya üzerine yoğunlaştırma kararı aldıklarını, bu sebepten dolayı böyle bir komisyon kurduklarını belirtti.

Burak Kotan, “21. yüzyılda her şey sosyal medya ve internet üzerinden gelişiyor. Biz de bu yeniliklerden geri kalmayalım diyerek bu komisyonu kurduk. İleride ekstrem projeler yaparak bunu basında göstermek istiyoruz.  Bizim en büyük eksikliğimiz, yaptığımızı yayamıyoruz. Bu komisyondaki amacımız, gençlik kollarına lojistik destek sağlamak. Bu lojistik desteğe örnek vermek gerekirse deprem zamanında İzmir Gençlik Kolları çok fazla çalıştı. İhtiyacımız olan şeyler vardı. Böyle bir komisyonumuz olması durumunda daha hızlı bir şekilde yardımlaşma ve birlikte toplama durumunda gerçekleştirebilirdik. Bu komisyonun eksik olmasından dolayı böyle bir şey gerçekleştiremedik. Sosyal medya hesaplarımızda ulaşabildiğimiz kişilere ulaşabildik. Buna bir basın organına ya da bir  CHP’li gazeteci ordusuna yayabileceğimiz, bizimle birlikte hareket edebilecek arkadaşlarımız olursa, daha kolay dokunabiliriz ve yaptığımız şeyleri daha iyi gösterebiliriz diye düşünüyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK

İzmir Gençlik Kolları Basın ve Gündem Komisyonu Başkanı Barış Özdil, amaçlarının  aktif ve sürekli iletişim halinde olan, sürekli koordinasyon halinde olan, kopukluk olmayan ve sürekli basın ile iç içe basınla kendini güncelleyen, sürekli yaptığı şeylerle basında yer bulan bir gençlik kolları yaratmak olduğunu dile getirdi. 

Özdil, 'Basın ve Gündem Komisyonu' adı altında yapılacak olan faaliyetleri şu şekilde sıraladı:

“CHP İzmir İl Gençlik Kolları bir basın açıklaması gerçekleştirdiğinde, bu açıklama bütün basın kuruluşlarına servis edilecek. Basın kuruluşlarının girmiş olduğu haber ve bu haberlerin arşivlenmesi komisyon tarafından takip edilecek. İzmir’in 30 ilçesinde, gençlik kolları basın sorumlusu belirleyeceğiz. Her ilçenin bir sosyal medya sorumlusu var. Onun yanına her ilçeye de basın sorumlusu getireceğiz. Bu 30 sorumlu, otuz sosyal medya sorumlusu ile koordineli bir şekilde çalışacak. Biz merkez olarak otuz ilçenin otuzunda yetişemeyiz. Ondan dolayı 30 basın sorumlusu demek olayları daha hızlı aktarmamızı sağlayacak. Bunun için de üye taraması yapacağız. Üye taramasında bu göreve layık olan arkadaşlarımızı seçeceğiz. Bu kişileri görevlendirirken asla siyaset yapmayacağız”

'TÜRKİYE'NİN AMİRAL GEMİSİ OLACAĞIZ'

İzmir İl Gençlik Kolları olarak basın ve gündem konusunda 80 ile örnek olacak çalışmalar yapmak istediklerini belirten Özdil, 'Basın gündem konusunda Türkiye’nin amiral gemisi olacağız' dedi. Türkiye’de il gençlik kolları bazında daha önce yapılmış bir çalışma olmadığını aktaran Özdil, basın ve gündem komisyonunda sadece İzmir’le sınırlı kalmayacaklarını da belirtti. Kovid-19 salgını nedeniyle sahaya inemediklerini ifade eden Özdil, bu dönemde sosyal medyaya ağırlık vereceklerini, il gençlik kolları youtube hesabını daha aktif kullanarak çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti. Barış Özdil, Kovid-19 salgını hafifledikten sonra, sahaya ineceklerini ve projelerini daha aktif bir şekilde yürüteceklerini de dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi