İZ GAZETE- Eğitimci Burak Akkol, eğitime yönelik projelerinden kariyer hedeflerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Akkol, ayrıca öğrencilere yönelik önerilerde de bulundu

Torbalı’lı olduğunu biliyoruz. Eğitimci kimliğiniz ile Torbalı ile ilgili neler yaptınız, gelecekte neler yapmayı planlıyorsunuz?

Torbalı’mızdaki projelerim konusunda “Zaman, Zemin, Ortam” diyorum. Torbalı’mızda güzel projeler gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğim. Sadece Torbalı ile de kalmıyorum. Küçük Menderes havzasındaki tüm ilçelerimizdeki gençlerimize yönelik muhteşem projeler gerçekleştirdim, gerçekleştirmeye devam edeceğim. 25 Ekim 2013 tarihinde İstanbul Okan Üniversitesi Aday İlişkileri müdürü Sayın Servet Gülsün Şirin’i ilçemizde ağırladım. Türkiye’nin 40 ilinde gerçekleştirilen seminer, ilk defa bir ilçede gerçekleşmişti. Torbalı’da Aydın Sezer Çok Amaçlı Konferans salonunda gerçekleşen konferans ilçemizde de bir ilk oldu. İlçemizin birbirinden değerli liselerinden birbirinden seçkin ve başarılı 1600 öğrenci katılım sağladı.5 Ekim 2013 tarihinde eğitimci-yazar Sayın Cihat Şener ile Hayatımız Sınav programını Torbalı’lı öğrenciler ile buluşturdum. Gerçekleştirdiğim muhteşem etkinliklerin ardından Şubat 2014-2019 tarihleri arasında İstanbul Okan Üniversitesi bünyesinde “Ege Bölge Temsilcisi“ olarak görev yaptım. Ayrıca İstanbul Okan Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projesi olan Aday İlişkileri müdürümüz ülkemizin eğitimdeki önemli isimlerinden Sayın Servet Gülsün Şirin ile Sınavdır Geçer Konferansları kapsamında 40’a yakın ülkemizin birbirinden güzel şehrine giderek konferansları organize ettim. Konferanslarda ülkemizdeki on binlerce gencimiz ile buluşma fırsatı yakalayıp sınava hazırlık süreçlerinde onlara yardımcı olup, en doğru üniversite tercihleri yapmaları noktasında öğrencilerimize yardımcı oldum. Torbalı’mızda Kariyer Günleri, Liselerarası Müzik Yarışması, Kariyer Söyleşileri, ücretsiz deneme sınavları, Uzaktan Eğitim Söyleşileri (Pandemi döneminde) gibi gençlerimizin isteklerine ve onlara her anlamda katkı sağlayacak onlarca programlar gerçekleştirdim. Gençlerimize faydalı ve yararlı olacak, onların her anlamda her anında yanında olacak tüm projeleri gerçekleştirmeye devam ediyorum.

Sınava hazırlanan gençlere önerileriniz nelerdir?

Sınava hazırlanan gençlerimiz ile yıl boyunca defalarca buluşuyoruz. Bu buluşmalarımızın ardından kendilerinden pozitif yönde aksiyonlar almak bizleri mutlu ediyor. Gençlerimize hiçbir zaman umutsuz olmamaları gerektiğini her zaman, her anlamda, umudun onlara başarıyı getireceğini söylemek istiyorum. Özellikle son 3 ayda ne kadar planlı çalışırlarsa sınav sonucunda alacakları puanlarının artı yönde etkisinin olacağını belirtmek isterim.

Hedefleriniz arasında neler var?

Kariyer hedefim “5” basamaklı, 3’ü tamam, 2’si sırada. İlk 3 hedefime eğitim sektöründe tamamladım. Diğer “2” hedefimin için zamanın gelmesini bekliyorum. Hayatta var olduğunuz sürece her zaman bir hedefiniz olacak, hedefiniz olmazsa başarınız olmaz. Bu her alanda geçerlidir. Öğrenci olsanız da, bir işte çalışsanız da daha iyisini istersiniz. Bizler hedeflerimiz ve ideallerimiz noktasında yaşamlarımızı sürdürüyoruz. Şu anda dipte olabilirsiniz ancak dip zirveye çıkmanın en önemli başlangıcıdır. Yaşadığınız talihsiz olaylar olabilir, hiç istemediğiniz bir olaylar silsilesi ile de karşılaşabilirsiniz ancak hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamalısınız. Önce bir hedef belirleyip ardından çalışmayı bırakmamalısınız. Akabinde istediğiniz her ne varsa ona ulaşırsınız. Sınava hazırlanan gençlerimiz de asla umutsuzluğa kapılmamalıdır. Her gün bir önceki günden daha çok çalışmalı ve daha çok soru çözmelidir. Kendisini mutlaka başarıya odaklamalıdır. Gençlerimizin özveri ile çalıştıktan sonra hedeflerinize ulaşacaklarını düşünüyorum. Son söz olarak ise gençlerimizin “Başarıya Odaklanmaları” olmazsa olmazlarından olsun.

BURAK AKKOL KİMDİR?

08.07.1987 Torbalı doğumlu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimimi İzmir’imizin en güzel ve özel ilçelerinden olan Torbalı’mızda tamamlamış olup, 2006-2011 yılları arasında KKTC’ye üniversite eğitimim için gittim. Girne Amerikan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği(Tezsiz Yüksek Lisans) bölümünü tamamlayıp ilçeme geri döndüm.2017-2019 yılları arasında İstanbul Okan Üniversitesi’nde Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde Sinema-Televizyon Bölümünde Tezli Yüksek Lisans yaptım.2019-2021 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun oldum. Şu anda Doktora eğitimim için hazırlık yapmaktayım.

Editör: Haber Merkezi