Ziyarette Balkanlarda Türkiye'ye göç eden vatandaşların sorunlarının görüşüldüğü ziyarette aynı zamanda, Srebrenica katliamı anma törenlerinde birlikte Srebrenica'ya gidilmesi ve orada Kadın hakları konferansı verilmesi için çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan'a yapılan ziyarette İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdulla Gül şunları söyledi;
İzmir Bosna Sancak Derneği olarak İzmir Barosu ile 11 Temmuz Srebrenica katliamını anma etkinliklerine birlikte gitmek ve orada Baromuzun kadın hakları ile ilgili konferans vermesi derneğimizi memnun eder. Srebrenica'da bu organizasyonda birlikte olmak ve birlikte hareket etmek isteriz dedi.

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, Balkan kökenli bir kişi olarak bu ziyaretinizden memnun oldum dedi ve şunları söyledi;
Biz İzmir Barosu olarak Derneğinizde Kadın hakları eğitimi, Çocuk istismarı ile ilgili eğitim, İnsan hakları eğitimi ve diğer hukuksal konularda eğitimler verebiliriz bunun içinde Kadın kollarınız Kadın Hakları Merkezimizle görüşmeler en kısa zamanda başlayabilir.
11 Temmuz Srebrenica katliamı anma törenlerine birlikte gidilmesi ve orada Kadın Hakları ve İnsan hakları ile ilgili konferans verilmesi için çalışmalara hemen başlamamız gerekmektedir. Sizler ve bizler Srebrenica'da bu konferans için gerekli 
görüşmelere başlamalıyız ve Srebrenica'da bu konferansı gerçekleştirmeliyiz. Bu konferans için derneğinize büyük görev düşüyor.
Balkanlardan gelen yurttaşların birbirlerine destek olması gerekmekte birlik ve beraberlik  içerisinde olmalı ki balkanlarda yaşayan hemşehrilerimize daha fazla destek olabiliriz dedi.

Ziyaret sonunda İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül Derneği simgeleyen tabak ve Boşnakları anlatan kitabı İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan'a hediye etti.

Editör: Haber Merkezi