İzmir Barosu Avukat Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda yapılan konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Nuriye Kadan, “Şiddetin kol gezdiğini belirterek, şiddetin tarafı ve mağduru, en çok zarar göreni hep kadın oluyor" dedi.

Kadınların iş, sosyal, toplumsal hayatları ve rollerine direk müdahalelerde bulunulduğunu dile getiren Kadan, “Demeç, röportaj, sohbet vesair konuşmaların sonu olumsuz örnekleme ile kadınla bitiriliyor. Cinsiyetçi bakış ölüme bile konu yapılıyor" diye konuştu.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, "Şiddetle mücadele edeceğiz, yılmayacağız, bu mücadelede yılmaz kişiler olacağız, mücadelemiz ancak pozitif bilimle güç bulacaktır" diyerek başladığı konuşmasında, Cumhuriyetin başlarında var olan kadın erkek eşitliğinin 1950’li yıllardan itibaren pozitif bilimden uzaklaşmaya başladıktan sonra kadın aleyhine geliştiğini ve gelinen noktada erkek egemen bir toplum olduğumuzu söyleyerek “Pozitif bilimden uzaklaştıkça ne kadar eğitim yapsanız da bu şiddeti ve eşitsizliği önleyemezsiniz" diye konuştu.

Dökmen sözlerini, “Evet şiddet var, mücadele de edelim ama şiddetin soğuk yüzü ile mücadele ederken o kapkaranlık odadan içeri sızılan ışığı da görmezden gelmeyelim. Yılgın değil yılmaz yapımızla üstesinden geliriz sorunların. Mustafa Kemal Paşa İstanbul Boğazı’nda demir atmış onlarca İngiliz gemisine baktığında ‘geldikleri gibi giderler’ demeseydi Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanır mıydı" diyerek bitirdi.

Editör: Haber Merkezi