Baro Başkanı Aydın Özcan, "Bütün çocuklar anne babalarının olduğu kadar toplumun da gözbebeğidir. Türkiye'nin belirlediği temel hedeflere ulaşılabilmesi, ancak çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda yetiştirilmesi ve fiziksel, ruhsal, sosyal gereksinimlerinin çağdaş ölçütlerde karşılanmasıyla mümkün olacaktır" dedi.

İzmir Adliyesi Baro Birimi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen resepsiyona, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, avukatlar ve davetliler katıldı. Konuşmasına, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır o da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır o da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir" sözleriyle başlayan Başkan Özcan, "Cumhuriyetimiz'in kurucusu, büyük devlet adamı, Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ilan ederek dünyaya çocukların önemini vurgulamıştır. Bütün çocuklar anne babalarının olduğu kadar toplumun da gözbebeğidir. Türkiye'nin belirlediği temel hedeflere ulaşılabilmesi, ancak çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda yetiştirilmesi ve fiziksel, ruhsal, sosyal gereksinimlerinin çağdaş ölçütlerde karşılanmasıyla mümkün olacaktır. Ancak çocuk istismarı ve genel olarak çocuğa yönelik şiddetin her türlüsü Türkiye'de yaygın olarak yaşanmaktadır. Karaman ilimizde yaşanan son olaylar tüm yurttaşlarımızı üzmüş derinden yaralamıştır. Türkiye'de çocuklara yönelik her türlü şiddet, cinsel istismar, taciz ve çocuğa yönelik her türlü ticari cinsel sömürünün ortadan kaldırılmasını sağlamaya yönelik çalışmalara destek verilerek etkin şekilde mücadele edilmesi gerekmektedir. İzmir Barosu olarak; Cumhuriyetimizi, Atatürk Devrimlerini her koşulda korumayı amaç edindiğimizi bir kez daha hatırlatarak çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlarız" dedi.

Daha sonra Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) Mandolin Orkestrası konser verdi. Konser resepsiyona katılanlardan tam not aldı.

Tufan HAMARAT / İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi