İzmir Barosu, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Araştırmaları Merkezi işbirliği ile 17-18 Kasım 2017 günlerinde İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda Miras Hukuku Sempozyumu düzenlendi. Türkiye’deki çeşitli üniversitelerin hukuk fakültelerinden çok sayıda akademisyeni bir araya getiren sempozyuma, hocaların hocası olarak da nitelendirilen Prof. Dr. Bilge Öztan, Prof. Dr. Fırat Öztan, Prof. Dr. Şeref Ertaş ve Prof. Dr. Nevzat Koç gibi isimler de katıldılar. Düzenleme Kurulu Başkanlığını İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Ayan’ın birlikte yaptığı sempozyuma avukatlar, stajyer avukatlar ve hukuk fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdiler.

Toplantının açış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir’deki hukuk fakülteleri ile İzmir Barosu’nu birbirini tamamlayan, birlikte etkinlikler gerçekleştiren kurumlar olarak görmeyi amaçladıklarını ifade ederek, göreve geldikleri günden bu yana var olan bu eksikliği gidermek için çalıştıklarını ve birlikte birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’nin en eski ve köklü hukuk fakültelerinden biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile birlikte bu etkinliği düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Av. Aydın Özcan, hazırlanan sempozyum programıyla Miras Hukuku’nun tüm konularının detaylı bir şekilde tartışılacağını ifade etti. İzmir Barosu olarak bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceklerini dile getiren Av. Aydın Özcan, “İzmir Barosu’nun bileşenleriyle birlikte ücretsiz olarak düzenlediği ve meslek içi eğitim çalışması olarak gördüğümüz bu çalışmalar, başta stajyer avukatlar olmak üzere hukuk fakültesi öğrencilerine de sonuna kadar açıktır” dedi. Av. Aydın Özcan salonu yoğun olarak dolduran genç hukukçuları görmekten büyük memnuniyet duyduğunu da söyleyerek “genç meslektaşlarımızın şimdiden uygulamaya ve teoriye önem vermeleri beni çok mutlu etti” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alp ise Miras Hukuku’nun zor ve problemli bir alan olduğunu söyleyerek düzenlenen sempozyumun bu anlamda çok önemli olduğunu ifade etti. Ülkemizde Miras Hukuku’nun, problem oluşmasını önleyebilecek enstrümanlarının yeterince bilinmediğini ifade eden Mustafa Alp “bunların tanınması, bilinmesi ve toplumda daha çok yerleşmesinde öncelik etmek lazım” dedi. İzmir Barosu’na sempozyumun düzenlenmesine olan katkılarından dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Mustafa Alp, “hukukçu olarak mesleğimize ve birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Hukukun, avukatın, mesleğin önemini her zaman anlatmamız ve savunmamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Araştırmaları Merkezi (DEHAMER) Müdürü Prof. Dr. Demet Özdamar yapmış olduğu açılış konuşmasında yapılan sempozyumun bir bilim şöleni olduğunu vurgulayarak Medeni Hukuk alanında, Tüketici Hukuku ya da Borçlar Hukuku gibi konularda daha fazla etkinlik yapıldığını, bu anlamda Miras Hukuku hakkındaki bu sempozyumun yerinde ve yararlı bir etkinlik olduğunu ifade etti. Yapılan sempozyum ile bu ala

Editör: Haber Merkezi