İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Av. Erinç Soyer’in moderatörlüğünü yaptığı konferansa Yargıtay 8. Hukuk Dairesi Emekli Üyesi İrfan Okur ve İzmir Barosu Üyesi Av. Sevda Erturan konuşmacı olarak katıldılar.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin, Türkiye’de yüze yakın hukuk fakültesi olduğunu ancak kontrolsüz bir şekilde artan bu hukuk fakültelerinde eğitim kalitesinin özlenen seviyede olmadığını ifade etti. Yargının üç sacayağı olan avukat, hakim ve savcıların kalitesi ne kadar yükselirse yargının kalitesinin de o kadar yükseleceğini belirten Av. Mustafa Çetin, “bu bağlamda Avukatlık Kanunu’nun barolara yüklemiş olduğu ‘avukatlık mesleğini geliştirme’ görevi gereği, İzmir Barosu olarak meslektaşlarımıza yönelik son iki buçuk yılda 140’ı aşkın eğitim çalışması düzenledik. Bu konudaki çalışmalarımız gerek yönetim kurulu olarak bizim tespit ettiğimiz konularda gerekse meslektaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda devam edecek” dedi.

Konferansta katkı payı, katılma alacağı, değer artış payı alacağı, ekleme - denkleştirme kavram ve ayrımları, görev ve yetki, harç - belirsiz alacak, kısmi dava gibi usulü sorunlar, üçüncü kişilerin sorumluluğu, İspat sorunları ve kıdem tazminatı, emeklilik ikramiyesi, yardım sandığı ödemeleri somutlaşmış alacak kalemleri ve şirketlerdeki ve konut kooperatiflerine ilişkin alacakların tasfiyesi konularına değinildi.

Editör: Haber Merkezi