Üç farklı ülkeden üç baronun katılımıyla 11 Kasım 2017 günü Selanik’te gerçekleşecek olan toplantıya İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri ile İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi ile Çocuk Hakları Merkezi’nde gönüllü çalışan avukatlar katılacak. Toplantı öncesinde ise Baro Başkanı Av. Aydın Özcan’ın başkanlığındaki İzmir Barosu heyeti Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da O’nun Selanik’te doğduğu evi ziyaret edecek.

BARO’NUN ULUSLARARASI ÇALIŞMALARI ARTARAK DEVAM EDECEK

Konuya ilişkin görüşlerini açıklayan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı verdiği mücadele ile bugün Türkiye’de ismi geçen sayılı kurumlardan biri haline geldiğini vurgulayarak, “Kazanılmış olan bu deneyimi uluslararası toplantılarda paylaşmak ve birbirimizin deneyimlerinden de faydalanmak üzere üç baro olarak bu toplantıyı düzenleme kararı aldık” dedi. Benzer bir toplantının 10 Aralık’ta İzmir’de, Ocak 2018’in sonunda ise Plovdiv/Filibe’de düzenleneceğini söyleyen Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “uzun süredir vurguladığımız İzmir Barosu’nun uluslararası bir baro olması gerektiği yönündeki söylemimizin bugün gerçekleşmiş olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” diyerek yaklaşık bir ay arayla iki uluslararası çalışma yapıldığını ve yeni çalışmaların da planlandığını vurguladı. “Meslektaşlarımızı da uluslararası birer avukat yapmak için çalışıyoruz” diyen Av. Aydın Özcan, iki yıldır avukatlara yönelik yabancı dil kursları düzenlediklerini ifade etti.

Selanik’te düzenlenecek etkinlikler sırasında İzmir Barosu Resim Grubu tarafından hazırlanan resimlerden oluşan bir de sergi açılacak.

Editör: Haber Merkezi