“Uygulamada Yargıtay ile Bölge Adliye Mahkemeleri (İstinaf) Arasındaki Farklar" başlığını taşıyan konferansın oturum başkanlığını İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Mustafa Çetin yaptı. Ceza oturumuna İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Başkanı Ümit Selçuk Doğan, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 9. Ceza Dairesi Başkanı Muammer Karataş ve İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi Üyesi Ülkü Nilşat Divarcı konuşmacı olarak katılırken, Hukuk oturumunda ise İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi Üyesi Selda Saygı ve İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 11. Hukuk Dairesi Başkanı Sonay Demiralp Yavaş yer aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Bölge Adliye Mahkemeleri'nin açıldığı yedi bölgeden birinin İzmir olmasını önemsediğini belirterek, bu durumun hem İzmirli avukatların meslek pastalarını genişleteceğini hem de vatandaşların temel hak ve özgürlüklerine daha hızlı bir şekilde kavuşmasının önünü açacağını dile getirdi.

Özcan konuşmasında şunlar söyledi: “Bugün burada istinaf konusunda dördüncü seminerimizi gerçekleştiriyoruz. İzmir Barosu olarak Bölge Adliye Mahkemeleri'nin kurulmuş olması ve yedi bölgeden birinin İzmir olmasını önemsiyoruz. Çünkü Yargıtay’daki cezaların yüzde 86’sı, hukukların da yüzde 91’i yedi bölgeye ayrılıyor ve bu yedi bölgeden birinin İzmir olması, İzmirli meslektaşlarımızın mesleğimizin pastasının da çoğalması anlamını taşıyor. Ayrıca bölge adliye mahkemelerinin kurulması vatandaşımızın temel hak ve özgürlüklerine daha hızlı bir şekilde kavuşmasının önünü açacağını düşünüyoruz. İzmir’in tercih edilmesi, hem mesleki anlamda, hem sosyo-kültürel anlamda hem de ekonomik anlamda bir kazançtır diye düşünüyorum."

Bölge Adliye Mahkemeleri Başkanı Turhan Eğlenoğlu da 20 Temmuz'da verilen kararların istinafa tabi olduğunu belirterek İzmir Bölge Adliye Mahkemesi kadrosunun Türkiye genelinde çok kaliteli, çok deneyimli, çok iyi hukukçulardan oluştuğunu ve İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nin lokomotif görevini yapacağını da dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi