Çalışmanın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Genel Sekreteri ve Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlke Erol, “birçoğunuzun bildiği üzere 14 Şubat 2017 tarihinde İzmir Adliyesi’nde açmış olduğumuz bir merkezimiz var. Çocuklarımıza daha güzel yarınlar sunabilmek, çocuk ihmal ve istismarı ile mücadele edebilmek amacı ile açtığımız merkezimiz gönüllü çalışan meslektaşların çalışmalarıyla varlığını devam ettiriyor. Bu nedenle sizlerle bu çalışma içerisinde birlikte olmak çok değerli. İnanıyorum ki bu çalışmanın sonunda sizler arasında gönüllü listemize kaydolacak meslektaşlarımız olacaktır” dedi. Çocuk Hakları Merkezi’nde gönüllü olarak çalışan avukatların sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Av. İlke Erol, Merkez’in sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de kamuoyuna yansımış ve kamu vicdanında derin yaralar açmış davaları yakından takip ettiğini dile getirdi.

Çalışmaya eğitimci olarak katılan Prof. Dr. Akça Toprak Ergönen “Cinsel Saldırı Suçunun Adli Tıbbi Değerlendirilmesi”, Psikolog Dr. Ebru Tezcan “Çocuk Adalet Sisteminde Sosyal Çalışma Görevlilerinin Rolü ve Adli Görüşme Odaları”, Psikolog Nurhayat Dirik ise “İstismar mağduru çocuk ile Empati / Doğru İletişim Yöntemleri” başlıklı sunumları gerçekleştirdiler.

Çalışma sonunda katılımcı avukatlara İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin ve Baro Genel Sekreteri Av. İlke Erol tarafından katılım belgeleri verildi.

Editör: Haber Merkezi