Toplumları şiddetten arındırmanın, çocukları şiddetten korumayla mümkün olacağı bilinciyle, çocukların fiziksel, duygusal, ekonomik ve cinsel yönden kötüye kullanılmasıyla mücadele etmek amacıyla 2 Aralık 2017 tarihinde düzenlenen atölye çalışmasına Trabzon Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Murat Aydın, Çocuk İzlem Merkezi’nde görevli uzman psikolog Mustafa Ekizler ve İzmir Adliyesi’nde görevli uzman psikolog Okan Lüleci katıldı.

Çocuk Ceza Adalet Sistemi ve Uygulamada Çocuk Yargılaması ana başlıkları altında gerçekleştirilen atölye çalışmasında çocuklarla görüşme teknikleri, sosyal inceleme raporlarının önemi, soruşturma aşamasında avukatın rolü, kovuşturma aşamasında avukatın rolü, koruyucu ve destekleyici tedbirler gibi konular katılımcı avukatlarla detaylı olarak paylaşıldı.

Katılımcıların deneyim paylaşımları ışığında tartışmaların da yapıldığı atölye çalışmasına 35 avukat katıldı. İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan’ın da yakından takip ettiği çalışma sonunda İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi ve Baro Genel Sekreteri Av. İlke Erol katılımcılara sertifikalarını sundu.

Daha önce çalışmalarını Baro’nun Merkez Binası’nda sürdüren İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi, 14 Şubat 2017 tarihinden bu yana İzmir Adliyesi B Blok 331 numaralı odada vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Gönüllü avukatların görev aldığı merkezin telefonu ise 232 400 00 14

Editör: Haber Merkezi