CİHAN SAMGAR / İZ GAZETE - İzmir Barosu seçimlerinde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı olan Avukat Atalay Aksay, listesinde yer alacak yönetim kurulu adaylarını tanıttı. Öncelikle yerelde baroyu güçlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Aksay, “Avukatın ve toplumun ihtiyacı neyse ona göre görev yapacağız.” dedi.

‘MENZİL DIŞINA ATEŞ ETMEK KOLAYDIR’

Projelerinin eylemsel ağırlıklı olacağını belirten Aksay, toplumsal konularda baro olarak aktif bir rol izleyeceklerini belirterek, “Geçtiğimiz dönemlerde işin kolayına kaçıldı. Eylemsel hareketleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Temel hedefimiz ilk önce toplumu etkileyen olumsuz olaylara karşı baro olarak mutlaka bir söylem geliştirilecek ama sadece söylem aşamasında kalmayarak eylemsel hareketler de olacak. Menzil dışına ateş etmek kolaydır, o hedef varamayacağını atan da bilir. Eğer gerçekten samimiyseniz oraya değecek mesafeden atarsınız. Yerelde avukat hakları derken, toplumun haklarını da yerelden savunacağız. Baroların 2008- 2010 döneminde olduğu gibi önce STK’larla yerelde birlikte çalışmaya başlaması ve gücü önce yerelde sağlaması lazım. Bugün 2018-2020 döneminde önce yerel yönetimler, yerel işletmeler, yerel basın ve STK’larla çalışmayı hedef alıyoruz ki sinerjimiz daha yüksek olsun.” dedi.

‘9 BİN ÜYESİ OLAN BARO 10 KİŞİ İLE YÖNETİLEMEZ’

Yönetim kurulu ekibinin bir araya gelmesi 12 yıl 3 ay sürdüğünü belirten Aksay, “Ben, ekibin puzzle gibi örüldüğünü düşünüyorum. Her bir arkadaşım, hocam birbirini tamamlıyor. Yönetime geldikten sonra aktif görev alarak baronun genel siyasetine yön vereceğiz. Avukatın ve toplumun ihtiyacı neyse ona göre görev yapacağız. Ülkenin ihtiyacı olduğu şekilde bir kadroyla geliyoruz. Dokuz bin üyesi olan İzmir Barosu 10 kişilik yönetim kurulu ile yönetilemez. Yeni dönemde birden fazla kurul kurduk.” şeklinde konuştu.

ESKİ BAŞKANA ELEŞTİRİ

Eski İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan’ın görevinden istifa ederek milletvekili adayı olmasını eleştiren Aksay, “Bir işe siyaset bulaştırırsanız rahat konuşamazsınız. Hiçbir siyasi partiye üye değilim ve olmayacağım. Siyasi söylemleriniz varsa özgür ve rahat eleştiremezsiniz. Bağımsız savunmayı savunacaksanız, önce sizin bağımsız olmanız lazım. Referandum sürecinde daha aktif rol alınması gerektiğini savunanlardanım. Anayasa değişikliğinin oylandığı bir referandumda baro daha fazla görev almalıydı. Biz hizmet odaklı çalışacağız. Meslektaşlar her başkanın bir siyasi parti peşinden gitmesinden bunaldı. Milletvekilliği, Baro Başkanlığı’ndan kıymetli değildir. Baro başkanlığı, topluma hizmet edebilmek için daha kıymetli bir yerdir. Gittiğiniz yer bıraktığınız yeri değersizleştirmemeli. Terk edip giderek bu makamı değersiz hale getirdiler.” İfadelerini kullandı.

Atalay Aksay’ın yönetim kurulu listesi ise Nuriye Kadan, Cem Cemal Coşkan, Sinem Hacıeminoğlu, Mustafa Ruhan Erdem, Mutlu Çakır, Hüseyin Karakoç, Arda Akıncı, Sinem Top, Özden Gin ve Gamze Gül Çamur’dan oluşuyor.

Editör: Haber Merkezi