Uzun yıllardır çalışmalarına devam eden İzmir Barosu Türk Halk Müziği Korosu da bir yıllık emeklerinin ürünlerini 6 Nisan akşamı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği bir konser ile meslektaşlarının beğenilerine sundu.

Gecede bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun bir hukuk kurumu olmanın yanında meslektaşlarının sosyal çalışmalarına da büyük önem verdiğini belirterek, avukatlardan oluşan resim, müzik, halk oyunları, ritim gibi birçok sanat grubunun çalışmalarını Baro bünyesinde sürdürdüğünü ifade etti.

Gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Av. Aydın Özcan, 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini hatırlatarak şunları söyledi: “Hiçbir hukukçunun, aklı başında hiçbir vatandaşın bu çağda darbelerden medet umması, bu tip girişimleri onaylaması mümkün değildir. Ama darbelere ne kadar karşıysak ülkenin OHAL ve KHK’lerle yönetilmesine de o kadar karşıyız. Bizler, hukukun üstünlüğünden, yargı bağımsızlığından, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinden, Atatürk ilke ve devrimlerinden, laik ve sosyal hukuk devletinden yana tarafız. Taraf olmaya da devam edeceğiz. Yapılacak olan referanduma bakışımız da bu yöndedir. Herkesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta barış dünyada barış ilkesi etrafında birleşerek ülkemizde hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, demokrasiyi, basın özgürlüğünü, temel hak ve özgürlükleri savunmaya davet ediyorum”

Konser sonunda Baro Başkanı Av. Aydın Özcan da sahneye çıkarak koroyla birlikte İzmir Marşı’nı söylerken tüm salon coşkuyla eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi