Ender Gündüz/İz Gazete - Kıyı Kanunu gerekçesiyle evleri yıkılan Balıklıova sakinlerinin Ankara macerası sona erdi. Ankara girişinde polis ekiplerinin durduğu ve CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın Kılıçdaroğlu’nun evinin önüne gitmemelerini isteyerek Genel Merkeze davet ettiği mahalle sakinleri, buna rağmen Kılıçdaroğlu’nun evinin önüne gitmiş ve basın açıklaması yapmıştı. Daha sonra Genel Merkeze giden fakat içeri alınmayan Balıklıovalılar saatlerce kar altında bekletilmiş ve ilerleyen saatlerde iki sözcü içeri alınmıştı.

Gelişmeler üzerine CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin içeri alınmayan Balıklıovalılarla bir kafede çay içerek söz verdiği öğrenildi. Hakverdi tarafından, gerekli tutanakların tutulacağı, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar hakkında yaptırım yapılacağı ve evlerinin verileceği sözü alındığı belirtildi.

Verilen sözlerin ardından Balıklıova sakinleri İzmir’e geri dönme kararı aldı. Polislerin hala eşlik ettiği otobüslerle İzmir’e dönüş yoluna geçen yaklaşık 100 kişilik ekibin, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın davet etmesine rağmen Genel Merkeze alınmamaları hakkında ise sitemkâr olduğu yönünde bilgiler mevcut. Kendi parti binasının içine giremeyen ve soğukta bekletilen iki otobüs dolusu Balıklıkova sakinleri, en kısa zamanda konunun çözülmesini istedi.

Editör: Haber Merkezi