CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, TBMM Genel Kurulu’nda yerinden söz alarak Süper Lig’e çıkan Göztepe Spor kulübünün başarısını kutladı, İzmir’in stat sorununa değindi.

Balbay Hükümet yetkililerine seslenerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Göztepe on dört yıl aradan sonra Türkiye Süper Ligi'ne yükseldi, kutluyoruz. Göztepe'nin başarısı gerçekten büyük bir iş birliğinin, özverinin ve takım oyununun başarısıdır. Hükümeti İzmir'in stat sorununa eğilmeye davet ediyorum. İzmir Belediyesi'nin stat sorununa verdiği önem kadar, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Hükûmetin de gerekli önemi vermesini istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu stat için gerekli en değerli arazileri verdiği hâlde, Bakanlık bugüne kadar hızlandırıcı girişimde bulunmamıştır. Nihayet Gürsel Aksel stadının ihale aşamasına gelindi. 14 Haziran'da şartname verme süresi doluyor. Hükümeti, Göztepe'nin hızına ayak uydurmaya çağırıyorum."

Karşıyaka'nın basketboldaki başarılarının ardından Göztepe'nin elde ettiği başarının pek çok alana yansıyacağını vurgulayan Balbay, "Bu tür başarılar domino etkisi yapar. İzmir her anlamda süper lige çıkmıştır" dedi.

Editör: Haber Merkezi