Bergama Mezbahası’nın yanına yapılan Bergama Belediyesi Kapalı Hayvan Pazarı, 6 Ağustos Pazartesi günü saat 10.30’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kapalı Hayvan Pazarı’nın, Avrupa Birliği standartlarında hizmete açılan Bergama Mezbahası’nın yanında yer alacak olmasının bölge hayvancılığı için büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Gönenç; “Tüm donatılarıyla hayvan yetiştiricilerine ve alıcı vatandaşlarımıza daha rahat bir ortamda alışveriş imkânı sağlayacak olan tesisimizin açılışına tüm halkımız davetlidir” dedi.

TÜM AYRINTILAR DÜŞÜNÜLDÜ

11 bin metrekarelik alanda inşa edilen Kapalı Hayvan Pazarı 900 küçükbaş ve 300 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip.1400 metrekare küçükbaş, 1700 metrekare büyükbaş hayvanlar için ayrı padoklaryer alıyor. Üstü kapalı indirme-bindirme rampasında kipadoklar aydınlatma sistemi ile akşamları da kullanılabilecek. Ayrıca hayvan pazarının giriş-çıkış kapılarının arasında bulunan alanda kontrollü geçiş sağlandı ve buralarda dezenfektan havuzları bulunuyor. Veteriner, personel, muhasebe ve yönetici odalarına sahip olan idari binasında soyunma odası, banyo ve engelli WC’ye sahip tuvaletler bulunuyor. 165 metrekarelik alanda hazırlanan yemekhanede tabldot yemek servisi, çay ocağı ve satış birimi de yer alıyor. 145 metrekarelik yem deposu ile pazarda bulunan hayvanlara yem ve su bekletme imkânı da sağlanıyor.

Editör: Haber Merkezi