Gazetemizin 6’ncı kuruluş yıl dönümü kutlamasına ve İz Bırakanlar Ödülleri Töreni’ne katılım sağlayan misafirlere İz Gazete editörü Nil Kahramanoğlu mikrofon uzattı. “İz Gazete, İzmir için ne ifade ediyor sorusuna” aldığımız cevaplar şöyle:


6.YILIN İZİ İLAVESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ


Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel:

“İz Gazete esasen İzmir’in bütün izlerini ifade ediyor. Bugünkü ‘Biraz Çılgın Çokça Cesur’ manşeti gibi 6 yıldan beri fazlasıyla cesur ve aynı zamanda birazcık da çılgın olarak yoluna devam ediyor. Böylesi karanlık bir gidişata dur diyebilecek, yalanlardan değil doğrulardan yana olan, dik duruşunu sergileyen ve sergilemeye de devam eden, insanların ihtiyaç duyduğu o gerçek haberciliği birebir halkla buluşturan stili ile gümbür gümbür gidiyor. Nice yılları olsun.”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal:

“İz Gazete’nin bizim gönlümüzdeki yeri ayrı. İki nedenden ayrı; bir tanesi Ümit zaten benim dostum, bir diğeri de gerçekten İzmir’e kazandırılmış önemli basın kurumlarından bir tanesi. Sesimiz oluyor, soluğumuz oluyor, daima gerçeklerin yanında, daima doğruların yanında duruyor. Tam da ihtiyaç duyduğumuz bağımsız ve özgür habercilik hizmetini İz Gazete sayesinde alabiliyoruz. Bu bizim için büyük bir mutluluk, bu yüzden bugün sizlerle beraber olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz.”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur:

İz Gazete kurulduğu günden beri, belli bir çizgide durmayı becerebilen, en önemlisi de İzmir’in problemlerini, bölgenin problemlerini gerek yerelde gerek genelde etkili şekilde aktarabilen, genel siyasetin ve kamuoyunun nabzını gayet iyi tutan bir gazete. Bugünkü “Biraz Çılgın Çokça Cesur” manşeti de çok güzel. Cesur gazeteciliğin, kararlı gazeteciliğin nasıl yapıldığını ve kent için duruşun nasıl olması gerektiğini en iyi şekilde anlatan bir gazetedir. Nice 6 yıllar diliyorum.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar:

İz Gazete’nin 6’ncı yılını yürekten kutlamaya geldik. İz Gazete, İzmir için çok önemli bir faktör. Çünkü İzmir’deki olayları İzmir’le yansıtan ve gerçek bir şekilde yansıtan gazete. Bu yüzden çok önem verdiğimiz bir medya grubu. Ulusal gazetelerin ve bizim belediyelerimizin bu kadar baskılandığı bir dönemde yerel gazetelerin ve tabii ki İz Gazete’nin gerçekleri halka yansıtmak açısından çok önemli bir aktör olduğunu düşünüyorum.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin:

“İz Gazete bizim evimiz gibi artık, ne zaman istersek her zaman yanımızda. Yerelden haber almakta zorlandığımız ve baskılandığımız bugünlerde biliyorsunuz yerel basının önemi çok arttı, onun için İz Gazete’ye her zaman destek vermeliyiz, vermeye de devam edeceğiz. İz Gazete’nin 6’ncı yaşını değil inşallah 60’ıncı yaşını da kutlarız hep beraber.”

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay:

“İz Gazete benim için basın özgürlüğünü, basın adına umudu ifade ediyor. İyi ki varsınız. Zamanla çok daha başarılı olacağınıza eminim. İz Gazete’nin varlığı ile de gurur duyuyoruz ve desteklemek için üzerimize düşeni de yapmaya her zaman hazırız.”

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe:

“İz Gazete, benim 6 senedir takip ettiğim, özellikle çalışanlarını, basın emekçilerini çok sevdiğim ve değer verdiğim bir basın kuruluşu. Ben bütün basın emekçilerini tebrik ediyor, sizleri de kutluyorum. Kalemler ve yürekler susturulamaz, bunun en güzel örneğini veriyor İz Gazete, sizleri yürekten kutluyorum.”

Önceki Dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok:

“Basının çok zor bir sınavdan geçtiği bu günlerde bizlere gerçek haberi aktarmaya çalışan basın emekçilerinin çok kıymetli çabalarıyla ayakta duran İz Gazete’nin 6’ncı yılını kutluyorum. Bugün çok anlamlı bir gün çünkü her şeyden önce ifade özgürlüğümüzü, haber alma hakkımızı savunan, ülkemizde ne olup bittiğini bilmemize sebep olan İz Gazete, yereldeki zorluklara rağmen genç bir ekiple ve özverili bir çalışma ile ayakta duruyor. 6 yıl hiç azımsanacak bir zaman değil. Tebrik ediyorum, sonuna kadar destekçiniziz ve yanınızdayız.”

Önceki Dönem Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş:

İz Gazete’nin kurucusu Ümit Kartal ile İzmir'e ayak basar basmaz bu projeyi hayata geçirmek için ilk adımlarını atarken karşılaştım. Onunla ilk söyleşilerden birini de ben yaptım zannediyorum. Keyifli bir sohbetti. Ümit’in yolunun açık olacağı o kadar belliydi ki o zamandan beri İzmir için iyi şeyler yapmaya, iyi bir rüzgâr estirmeye, İzmir’in sesi olmaya adaydı bunu çok güzel yerine getirdi. Çok çabuk geçen bir 6 yıl oldu ve İzmir’de izi kaldı İz Gazete’nin; en güzel yanı da bu zaten. Yolunuzun açık olmasını, uzun yıllar bu başarıyı sürdürmenizi istiyorum. Böyle seslere çok ihtiyaç var. Ülkenin bu zor günlerinde dik duruşlu medyanın olması bize soluk aldırıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şamil Sinan An:

İz Gazete’yi yayın hayatına başladığı ilk günden beri yakinen takip ediyorum. Özellikle son dönemlerde İz Televizyonu’nda çok güzel programlar, projeler yapıldığını düşünüyorum. Spor, yerel yönetimler, kültür sanat alanlarında yaptığınız çalışmalar bize çok büyük bir onur veriyor. Bu başarılarınızın devamını diliyoruz.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı:

İz Gazete, İzmir’in sesi olan bir gazete. Gerçekten genç bir gazete olmasına rağmen kısa zamanda köklü bir gazete haline geldi. Başarılı yayınlar yapıyorlar. Gazete’nin 6’ncı yılını kutluyorum.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni:

İz Gazete, İzmir için çok önemli bir ses. Sadece İzmir için de değil, ülke için çok önemli işler yapıyorlar. Basının bu derece baskı içerisinde olduğu, halkın haber alma özgürlüğünün tamamen ortadan kaldırıldığı koşullarda İz Gazete gibi basın yayın organlarına her boyutuyla ihtiyacın arttığı günlerdeyiz. İz Gazete kendi cephesinden İzmir’de önemli bir rol oynuyor ama diğer illerimize de örnek oluyor. Daha da büyüyen, gelişen bir İz Gazete olmasını istiyor ve umuyoruz. Nice 6 yaşlara.

İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık:

İz Gazete gerçekten yerel basını ifade ediyor. Onurlu ve dik duruşu ifade ediyor. Temiz ve dürüst haberciliği ifade ediyor. Son olarak da bizden olmayı ifade ediyor, sizden olmayı ifade ediyor. İz Gazete, Türkiye için güzel şeyler vaat ediyor.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı:

İz Gazete, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının sesi oldu. Özellikle şeffaf olmayan ve doğru bilgilerin paylaşılmadığı bir ortamda; kamuoyunu gerçek habere ulaştırmak, doğru verileri paylaşmak adına İzmir Tabip Odamıza büyük bir desteği oldu. Gerçekten böylesi süreçlerin hep beraber aşılmasında bağımsız basının, özgür basının ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördük. İz Gazete’ye sağlık emekçilerinin, toplumun sağlık hakkının, sağlık çalışanlarının özlük haklarının, ekonomik haklarının ve diğer tüm taleplerinin duyurusunda verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Nice 6 yıllar, 10 yıllar, 60 yıllar diliyorum. Birlikte dayanışma içinde çok daha güzel işlere imza atabilmek için iyi ki varsınız.

Editör: Haber Merkezi