Başkan Sibel Uyar projelerin bütün aşamalarında Urla Belediyesi olarak destek vereceklerini söyledi. “Bu proje Türkiye’ye örnek olacak özgün bir projedir. Başkan Uyar, Bademlerde İzmirlilerin şehrin karmaşasından uzak, günü birlik veya konaklamalı vakit geçirebilecekleri bir köy kurulduğunu anımsatarak şunları söyledi;

“Bademlerdeki çalışmalarımız Doğal Yaşam Köyü’yle sınırlı kalmayacak. Bademler Köy Meydanını yeniden düzenleyeceğiz. Bademler Köyü Kooperatifine desteklerimiz devam edecek. Tarihi geçmişe sahip olan Bademler Köyü Kooperatifimiz Yarımada da kooperarifçilik kültürünü yayılmasına öncülük etmiştir. Emekçi köylümüzle her zaman dayanışma içerisinde olacağız.”

Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever ise kurulacak Doğal Yaşam Köyü’nün özellikleri anlattı. Sever; “315 dekar alan üzerine 4 milyon liralık yatırımla kurulmaya başlanan Doğal Yaşam Köyü’nde çiçek üretim seraları, soğukhava deposu, fide dikim bölümü ve idari binalar yer alıyor. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi sahasında yer alan köyde, mevcut yapılardan ayrı bölgede yaşam alanı, üretim alanı ve meydanlar oluşturuluyor” dedi. Sever, burada gelenlerin ekmek, salça, tarhana, reçel, turşu gibi ürünleri yaparak öğreneceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi