İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi 13 Ocak 2021 tarihinde yazarlık eğitimi için ihaleye çıkmış. Eğitim görevi Enver Aysever’e verilmişti. Anlaşmaya göre 9 aylık süreçte bitecek eğitimde Aysever toplamda 90 bin lira alacaktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Soyer ise gelen eleştiriler üzerine ihaleyi iptal etmiş Gazeteci Enver Aysever ise "İhaleyle benim bir ilgim yok. Sayın Tunç Soyer, açıklamasında ayrıntı vermediği için girmediğim ihale ve almadığım ücret üzerinden karalama kampanyası yürüdü" sözlerini kullanmıştı.

Yaşananların ardından bugün sosyal medya hesabı üzerinden bir kez daha açıklama yapan Aysever, yargıya taşınan olayla ilgili olarak Tunç Soyer ve belediyenin mahkemeye sunmuş olduğu savunma ile hakkındaki iddiaların asılsız olduğunun teyit edilmiş olduğunu belirtti.

Enver Aysever’in açıklamasının tamamı şöyle;

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan okuryazarlık ihalesine katıldığıma yönelik hakkımdaki gerçek dışı iddialarla ilgili açtığım davada Sayın Tunç Soyer ve Belediyenin savunmaları mahkemeye sunulmuş bulunmaktadır. Hakkımdaki iddiaların tamamen asılsız olduğu ve daha önceki açıklamalarımı teyit eden bu savunmalar, içinden geçtiğimiz şu tartışmalı süreçte hesap verebilir olmanın önemini göstermesi açısından ayrıca dikkate değerdir. Hakkımdaki iftiraları gazetecilik ilkelerini yok sayarak haberleştiren, yorumlayan herkesin gerekli düzeltmeyi yapmasını bekliyorum. Aksi halde tüm yasal haklarımın saklı olduğunu bildirmek isterim. Bundan sonra konunun muhatapları ihaleyi yapan, katılan ve iptal edenlerdir.

Editör: Haber Merkezi