ÖZGÜR ŞENGÜL/ İZ GAZETE-  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Melih Bulu üzerinden yaşanan tartışmalar devam ediyor. Boğaziçi'nin direnişine Türkiye'nin çeşitli yerlerinden destek yağarken bir açıklama da Aydın'dan geldi.

Basın açıklamasına Aydın LGBTİ Derneği, Liseli LGBTİ Örgütlenmesi, LGBTİ Aileleri ve Yakınları, Halkların Demokratik Partisi(HDP), Türkiye İşçi Partisi(TİP), Ekmek ve Gül, İnsan Hakları Derneği ve Kadın Meclisleri imza attı. Açıklamayı Aydın Kadın Meclisi üyesi Kader Sabancılar okudu.

Boğaziçi Üniversitesi'ni kendisine biat eden yandaş bir eğitim kurumu haline getirmek istenildiğini belirten Sabancılar, “Bu kayyum atamasına verilen tepkiler giderek protestoya dönüşürken, 4 ocak tarihinde gerçekleştirilen eylemlerde polis kampüs kapısına kelepçe vurmuştur. Üniversiteler özerk kurumlardır. Kendi yöneticilerini kendi içlerindeki bileşenlerle seçerler” dedi. 

‘ÖĞRENCİLERİ TERÖRİST İLAN EDİYORLAR'

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesine kayyum olarak atanmasının ardından Boğaziçili öğrenciler ve akademisyenler atanan rektöre tepki göstermiş, 22 öğrenci evlerinden şafak operasyonu ile gözaltına alınmıştı. Duruma tepki gösterdiklerini ifade eden Sabancılar, “ Ev halkını yere yatırıp terörize ediyor, sonra da yandaş medya üzerinden algı operasyonu İle öğrencileri terörist ilan ediyorlar” dedi. Gözaltına alınanlar arasında LGBTİ aktivisti Havin ve Yıldızın da bulunduğunu belirten Sabancılar, “Havin ve Yıldız gözaltı sırasında  çıplak aramaya, cinsiyetçi söylemlere, tecavüz tehditlerine ıslak cop ile dayağa maruz kalmışlardır. Vücutlarında bulanan dayak izleri, morluk ve kanamalar bunun delilidir. Bu açıkça işkencedir. İşkence insanlık suçudur ve kabul edilemez" dedi.

Editör: Haber Merkezi