İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Shoexpo - 45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 24 Nisan Çarşamba günü Fuarizmir'de kapılarını açtı. Ayakkabı ve çanta sektöründeki yenilikleri, tasarımları, modelleri yerli ve yabancı sektör profesyonelleriyle buluşturan Shoexpo İzmir, her fuarda olduğu gibi yerli ve yabancı satın alımcıları üreticilerle bir araya getirdi. Fuar kapsamında genç tasarımcılar da Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması'nın dördüncüsü ile sektöre adım atma fırsatı yakaladı. Düzenlenmeye başladığı ilk günden itibaren tasarımcıların sektöre kazandırılmasını hedefleyen Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması'nda bu yıl da birbirinden özel tasarımlar yarışırken, fuarın ilk gecesi büyük heyecan yaşandı.

17 FİNALİST YARIŞTI

İlk yılında 'Ege Rüyası', ikinci yılında 'Transform' (Dönüşüm), üçüncü yılında 'Prestij' temasıyla gerçekleşen, yüzlerce başvuruyla sektörde ilgi ve heyecan uyandıran 'Uluslararası Ayakkabı Yarışması'nda bu yıl tema belirlenmedi. Bu sayede tasarımcılara daha geniş bir tasarım dünyası yaratılırken, genç yeteneklerden birbirinden farklı projeler geldi. Spor ayakkabısından iş ayakkabısına kadar 115 farklı tasarımı, jüri fuarizmir'de gerçekleşen toplantıda inceledi. 'Kadın' kategorisinde 8, 'Erkek' kategorisinde ise 9 finalist belirlendi. Yarışmada büyük heyecan ise Shoexpo İzmir'in ilk gecesi yaşandı. 17 finalistten dereceye girenler törende belli oldu.

İKİNCİLİKLER FIRAT KARAPINAR'IN

Fuar girişinde oluşturulan defile alanında finalistlerin tasarımları, mankenlerle birlikte sahnede görücüye çıktı. Defilenin ardından ödül heyecanı yaşandı. Erkek kategorisinde İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Hasan Utku Usta birinci, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Fırat Karapınar ikinci, Doğuş Üniversitesi'nden Büşra Canbaz üçüncü oldu. Kadın kategorisinde ise Marmara Üniversitesi'nden Hüseyin Sarıgül birinci, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Fırat Karapınar ikinci, Mine Sağver Haşimbegoviç üçüncü oldu. Kadın ve erkek kategorisinde ikinciliği kazanan Karapınar, kazandığı çifte ödül ile günün en mutlu yarışmacısı oldu. Kadın ve Erkek kategorisinde birinci olan tasarımcılara ödülü İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu verdi. Yarışmada birinci tasarım 10 bin lira, ikinci tasarım 7 bin 500 lira, üçüncü tasarım ise 5 bin lira ödül almaya hak kazandı.

JÜRİ'DE ÖNEMLİ İSİMLER

4. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması jürisinde tasarımcı Gökhan Talay, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ender Bulgun, Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Öznur Enes, kurumsal iletişim direktörü Erdal Güvenç, tasarımcı Hatice Gökçe, tasarımcı Sertaç Delibaş, marka temsilcisi Ayberk Güzel, marka temsilcisi Bircan Aykut, satın alma yöneticisi Şeyma Bilge, Ege ihracatçıı Birlikleri'nden Nagihan Yıldırım, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Doç. Nesrin Türkmen yer aldı.

DHA

Editör: Haber Merkezi