Deniz Poyraz davasının 6. duruşması bugün Şakran Cezaevi’nde başladı. Ancak mahkeme başkanının talimatıyla duruşmaya, yalnızca katılanlar ve vekaletnamede adı bulunan avukatların alınacağı söylendi. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve avukatlar duruşma salonuna girmek isteyince jandarma biber gazı ve coplarla müdahale etti. Avukatlar "Baskılar bizi yıldıramaz" diye slogan atarak polisin müdahalesine tepki gösterdi.

YAKIN MESAFEDEN BİBER GAZI VE DARP

Bir süre sonra İzmir Barosu'ndan konuya yönelik yazılı açıklama geldi. 

"Bugün Şakran Cezaevi Kampüsünde yapılacak olan HDP İzmir İl Binasında Deniz Poyraz’ın öldürülmesine ilişkin duruşmaya katılmak üzere, cezaevine giden meslektaşlarımız yetki belgeleri olmasına rağmen vekaletnameleri olmadığı gerekçesiyle duruşma salonuna alınmamıştır" ifadelerini kullanan Baro, " Mahkeme başkanının talimatıyla duruşma salonuna avukatların alınmasını önlemek için duruşma salonunun önünde jandarma tarafından barikatlar kurulmuştur. Duruşmaya girmek isteyen avukatlara biber gazı ve tazyikli su sıkılmıştır.  Avukatların duruşmaya girmesinin sağlanması için görüşme yapmak isteyen Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel’e izin verilmemiş, Yücel’in mahkeme heyeti ile görüşmesi engellenmiştir. Av. Özkan Yücel’e yakın mesafeden biber gazı sıkılmış ve darp edilmiştir" ifadelerini kullandı.

'BU ANLAYIŞIN HER ZAMAN KARŞISINDA OLACAĞIZ'

Yapılan açıklamada, Bilinsin ki, savunmanın onurlu temsilcisi olan biz avukatlar; yasakçı zihniyetlerin, avukata olan düşmanlıkları ayyuka çıkmış bu karanlık anlayışın her zaman karşısında olacağız.  Giydikleri postal ya da cübbe fark etmeksizin iktidarın kuklası olan, zihinleri örümcek ağlarıyla kaplanmış bu kişiler, bir gün elbet yargılanacaktır. İşte o gün avukata yönelik şiddetin en ufak parçası olan jandarma, infaz koruma görevlisi ya da hakim fark etmeksizin hepsiyle yargı önünde hesaplaşacağız. Avukata duruşma salonunu kapatan faşizmin kolcuları da faşizm gibi tarihin çöplüğündeki yerini alacaktır" denildi.

Editör: Haber Merkezi