Bayraklı Adliye Sarayı A-Protok Kapısı girişinde düzenlenen törene, İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, İzmir Adli Yargı Komisyon Başkanı Hakim İbrahim Korkmaz, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, Baro yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk koymanın ardından, saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, “Gerçekten dünyanın en onurlu ve fakat en zor mesleklerinden birisi avukatlık mesleğidir. Demokrasi, güçlü ve diri bir uygar toplum ile yurttaşlık kültürünün egemen olduğu toplumlarda var olma ve gelişme olanağı bulmaktadır. Demokrasinin, totalitarizm, otoriterizm, mutlakıyet, diktatörlük ve otokrasiyle uzaktan yakından ilgisi olmadığı, bu kurum ve kavramların çağrıştırdığı siyasal iklimde yaşama olanağı bulamadığını bir kez daha hatırlatmakta yarar vardır. Eksiksiz demokrasiye, insan haklarına, bağımsız yargıya, tüm kurum ve kurallarıyla işleyen hukuk devletine olan inancımız doğrultusunda çalışma ve çabalarımızı sürdürürken bu kez 'savunma hakkı' ve onun güçlü ve bağımsız örgütleri 'Barolar'a yönelik sistemli saldırıları göğüslemek durumunda kalmaktayız" dedi.

Faili meçhul kurşunların hedefi olan ve hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye yapılan saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada kayda değer bir gelişme olmaması son derece düşündürücü ve üzücü olduğunu da söyleyen Başkan Özcan, "Yine 30.03.2016 tarihinde İstanbul Adliyesi önünde polis şiddetine maruz kalan ve bir meslektaşımızın kemiklerinin kırılmasına neden olan saldırıyı kabul etmek ve yok saymak mümkün değildir" dedi.

Konuşmanın ardından avukatların yaptığı resim sergisi gezildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, avukatların yaptıkları resimleri, adliyeye asacaklarını söyledi.


Bahri KARATAŞ, İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi