Açılış törenine, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu'nun yanı sıra çok sayıda işadamı da katıldı.

BORTAR'ın kurucusu, ağabeyi Şuayip Küçükkurt'u, 12 yıl önce 18 Nisan'da trafik kazasında kaybettiklerini hatırlatan BORTAR Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, yaptığı duygusal konuşmada, “En çalışkanımız, en atılganımız, en akıllımız, en neşelimiz oydu. Liderimizdi. Onun açtığı yoldan bugünlere geldik. Bugün, bu dev yatırımı onu özlemle anarak açıyor ve onun anısına ithaf ediyoruz. Biliyoruz ki bulutların arasında bir yerden bizi izliyor ve bizlerle gurur duyuyor" dedi.

Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da birer konuşma yaptı. Yapılan yatırımdan duydukları memnuniyeti dile getiren Toprak ve Kocaoğlu, Şuayip Küçükkurt'a rahmet, BORTAR Group'a başarılar diledi. Konuşmaların ardından, protokol üyelerinin katılımıyla yeni binanın açılışı yapıldı; ardından da pasta kesildi. Yaklaşık bin kişinin katılımıyla yapılan tören, Aegean Band orkestrasının müzikleriyle renklendi.

Taşıma yemek hizmetinin yanı sıra; catering, yerinde üretim, hazır kutu paket, kafe/kantin işletme, bal, zeytinyağı, et ve süt, iş sağlığı ve güvenliği ile turizm hizmetleri de sunan BORTAR Group'un yeni binası günlük 100 bin kişilik yemek üretim kapasitesi ile “Avrupa'nın en büyüğu" olarak gösteriliyor.

Entegre sistem sayesinde sadece yarım saatte 15 bin kişiye yemek çıkarılabilecek.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi