İZ GAZETE- Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İZBETON ile aralarında geçen diyaloğa yönelik yeni bir açıklama yayımladı.

Bazı haber sitelerinde 'atışma' olarak geçen paylaşımlara ilişkin yeni bir açıklama yapan Sengel İZBETON'u etiketleyerek, "Canım İZBETON, emekleriniz için çok teşekkür ederiz. Keşke GDZ gibi kurumlar da sizin gibi işlerini yapsalar da Bayram öncesi mahallelerimiz, sokaklarımız rezil olmasa. Lafımız, sözümüz ektedir. Sağlığınıza duacıyız" ifadelerini kullandı. Sengel'in paylaştığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"GDZ elektrik dağıtım tarafından Belevi mahallesinde başlatılan altyapı çalışmaları yüklenici firmanın iş bırakması ile durmuştur. Belediyemizce işlerin devam etmesi ve ivedilikle yol kaplamalarının yapılması konusunda uyarılar yapılmış ve firmaya ceza kesilmiştir.

Belevi Mahallesinde yol kaplama tamirlerinin Belediyemizin asli görevi olmamasına ve henüz altyapı çalışmaları bitmemiş olmasına rağmen bayram öncesi Belevi halkının mağduriyetini gidermek adına merkezde yol kapamaları yapılmış ve sona gelinmiştir. Bununla beraber GDZ elektrik dağıtım işini bitirmediği için yolların yenilemesi yapılamamaktadır.

Tüm altyapı kurumlarının işini bitirmesini takiben, daha önce merkez mahallelerimizde yaptığımız gibi, Belevi Mahallesinin iki ana caddesinin tamamında yaklaşık 5000 metre karelik alanın sökülüp yeniden döşenmesi için planladığımız çalışma gerçekleştirilecektir"

NE OLMUŞTU?

Efes Selçuk Belediye Başkanı Sengel ilçedeki yol bakım çalışmalarına dair fotoğraflar paylaşarak, "Altyapı eksiklikleri, yollar ve yine yollar… 3 yıllık görev sürem boyunca, görevimiz olsun olmasın yol yaptık. Anlaşılan üzerimize vazife olmayanları da yapmaya devam edeceğiz. Ne diyelim Allah güç kuvvet versin bu zorlu ekonomik şartlarda hepimize…" ifadelerini kullanmış, İZBETON bu paylaşımı alıntılayarak, "Her ilçemizde olduğu gibi Selçuk'ta da ilçe belediyemizle birlikte çalışıyoruz. 3 yılda; 46 bin ton asfalt, 83 bin m² parke, 236 bin m² sathi kaplama yaptık. Ayrıca ilçe belediyemize çalışmaları için 20 bin m²'lik parke hibe ettik. İzmirlilerin refahı için iş başındayız" açıklamasında bulunmuştu. İZBETON'un bu cevabı bazı haber sitelerinde 'atışma' olarak ifade edilmişti.

Editör: Haber Merkezi