Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Kadınların ekonomik, sosyal ve toplumsal anlamda hayatın her alanında daha fazla yer alması için mücadele ettiklerini belirten Atila Sertel, “Kadın elinin değdiği yerde dayanışma vardır. Üretim vardır. Saygı, sevgi, birlik, beraberlik vardır. Kadınlarımız nerede ise orada özgürlükler, demokrasi vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek kadınlarımızı üretime, siyasete, ekonomiye kısacası yaşamın her alanına dahil eden, yol gösteren, yol açan engin yürekli insanların artmasını diliyorum. Girdikleri her işte örnek alınacak başarılara imza atan kadınlarımızın da gününü kutluyorum” dedi.

Çok sayıda ülkeden daha önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla andığını belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Büyük önder Atatürk 1934 yılında kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmasını sağlayarak ülkemizde ve dünyada bir çığır açtı. Onun açtığı yolda, gösterdiği ülküde ilerleyen kadınlarımız bu gün hemen hemen hayatın her alanında başarılı işlere imza atıyor. Kadınlarımız başları dik, alınları açık şekilde başarıdan başarıya koşarken onları yavaşlatmaya, engellemeye çalışan gerici zihniyetle de mücadele ediyor. Onların bu haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarındayız. Siyasetten ekonomiye, üretimden ticarete, meydanlardan üniversite kürsülerine kadar kadınlarımızın sayısının daha da artmasını diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin otobüs şoförlüğünden gemi kaptanlığına kadar yalnızca erkekler yapabilir algısını yıkarak kadın istihdamına yönelik başlattığı örnek uygulamalar merkezi hükümet tarafından da örnek alınmalıdır. Kadının elinin değdiği yerde güzellik vardır, üretim vardır, demokrasi vardır. Kısacası yaşam vardır. Yaşamı, tüm dünya için daha anlamlı kılan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi