İz Gazete - CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Başbakan Binali Yıldırım adına uyarlanan İzmir Marşı'nı meclis gündemine taşıdı. Bayır, karşılanma sırasında, Dünya Lideri Mustafa Kemal Atatürk'le, Başbakan Binali Yıldırım'ın bir tutulma çabası içerisine girilmeye çalışıldığını belirterek, ''Karşılamadan haberinin olup olmadığını, Marş çalarken neden müdahale etmediğini, sorumlular hakkında işlem yapılıp yapılmayacağı'' sorularını yöneltti.  Konu ile ilgili olarak Bayır, ''Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün adını; stadlardan, sokakladan, okullardan, marşlardan sildiniz. ancak Türk halkının gönlünden asla silemezsiniz'' ifadelerini de kullandı.

“Ekonomi, siyaset, iç ve özellikle dış politika gibi konularda ülkemiz her geçen gün kan kaybederken, maalesef bir görgüsüzlük, rezalet ve yalakalık gösterisi yeni başbakanın memleketi Erzincan’da yaşanmıştır. Başbakan Sayın Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’a bir takım açılışlarda bulunmak üzere gitmiş ve Erzincan Belediyesini ziyareti sırasında, Türk ordusunun Kurtuluş Savaşı sırasında İzmir’e girişini konu alan ve dizelerde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yer aldığı İzmir Marşı’nın,  mehteran bölüğü tarafından Binali Yıldırım için uyarladığı İzmir Marşı ile karşılanmıştır” ifadelerini kullanan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti: “İzmir marşındaki, ‘’İzmir’in dağlarında çiçekler açar, altın güneş orda sırmalar saçar, bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar, yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa, adın yazılacak mücevher taşa’’ dizelerini taşıyan marşın, ‘’Aşılmaz dağları ustayla aştık… Tarihe izler bıraktın… Yaşa Binali Yıldırım çok yaşa… Adın yazılacak bu kutlu yolda…’’ şeklinde değiştirilerek, tarafınıza yapılan bu karşılama töreninden haberiniz var mıydı?

Marş çalarken neler hissettiniz? Ülke olarak soykırım yaptığımıza dair kararların çıktığı hele ki bu günlerde ülkemizi, emperyalist güçler tarafından ele geçirilmesine izin vermeyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ithaf edilen bu marşı dinlerken, hiç mi rahatsızlık duymadınız?

Cumhuriyetimizin kurucusu ve hiçbir zaman, hiç kimsenin yanına bile yaklaşamayacağı lider olan Yüce Önderimizle kendinizi bir mi tutuyorsunuz?

Seçimle gelmemiş, atanmış bir başbakan olmanız nedeniyle mi olaya müdahale etmediniz? Marşı neden yarıda kestirmeyi düşünmediniz?

Sizden önce seçimle gelmiş Başbakana da Kiziroğlu yerine Davutoğlu dediler, peh peh diyerek gönderildiğini en iyi bilen insan siz değil miydiniz? Sizi de zamanı gelince İzmir’in dağlarına doğru gönderebileceklerinden endişe duymuyor musunuz?

Akp döneminde özellikle Ulu Önder ve Cumhuriyet değerlerine karşı yapılan utanmazlık ve görgüsüzlükler bir İzmir milletvekili başbakan olarak sizi rahatsız etmiyor mu?

Sizin gözleriniz önünde yaşanan bu rezaletin sorumluları hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz?”

Editör: Haber Merkezi